3 εύκολα βήματα για να κόψεις μόνη τις αφέλειες σου στο σπίτι

Instagram @_jeanettemadsen_

Η καραντίνα που ζούμε μας έχει αναγκάσει να κάνουμε πολλά πράγματα μόνες μας και γιατί όχι να ανακαλύψουμε ταλέντα που δεν γνωρίζαμε πως έχουμε. Όπως αυτό στην κομμωτική. Εάν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που έχουν αφέλειες σίγουρα σκέφτεσαι πότε θα τελειώσει αυτή η κατάσταση για να καταφέρεις να τις κόψεις και να μπορείς να βλέπεις και πάλι με άνεση.

Ευτυχώς για εσένα και για όλες μας υπάρχει τρόπος να κόψεις τις αφέλειες μόνη σου στο σπίτι. Αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω τρία εύκολα βήματα και να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική.

Βήμα 1

Για αρχή, χτένισε και στρώσε τις αφέλειες, αλλά και τα μαλλιά σου. Στη συνέχεια ξεχώρισε τες από τα υπόλοιπα μαλλιά σου, τα οποία μπορείς να μαζέψεις με ένα scrunchie.

Βήμα 2

Χτενίσε τις αφέλειες σου με μία χτένα, να ισιώσουν καλά, και φέρτε τις στο μέσο του μετώπου παράλληλα με τη μύτη. Στη συνέχεια πιάσε τις αφέλειες με τον δείκτη και το μεσαίο σου δάχτυλο.

Βήμα 3

Όπως κρατάς τις αφέλειες, τράβα τα δάχτυλά σου προς τα κάτω ως το μέσο περίπου του ματιού, και κόψε ευθεία με το ψαλίδι το μέρος από τις αφέλειες που απομένει. Συνέχισε να ψαλιδίζεις τις αφέλειες τμηματικά και από λίγο λίγο με κατεύθυνση από το κέντρο και προς τα έξω. Αυτή η κίνηση θα σου φέρει ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα και το ακόμα πιο σημαντικό είναι πως δεν θα κάνεις λάθος.

Αυτό που θα πρέπει σίγουρα να θυμάσαι είναι πως θα πρέπει να κόψεις τις αφέλειες σου ενώ είναι στεγνές και όχι βρεγμένες, δηλαδή μετά το μπάνιο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς όταν είναι βρεγμένα τα μαλλιά δεν μπορείς να καταλάβεις ακριβώς το μήκος τους καθώς συρρικνώνονται όταν στεγνώνουν. Έτσι υπάρχει περίπτωση να τις κόψεις στραβά ή περισσότερο από όσο θα ήθελες και από όσο χρειάζεται.

Σε κάθε περίπτωση, εάν αποφασίσεις να τις κόψεις όντως μόνη σου στο σπίτι, θα πρέπει να το κάνεις σιγά σιγά και συνετά. Να ξεκινήσεις να κόβεις δηλαδή λίγο λίγο για να μην το παρακάνεις.