3 απλές συνήθειες για να έχετε υγιή μαλλιά μετά τα 40

Τα πλούσια και λαμπερά μαλλιά είναι ένα ζητούμενο. Από πάντα και για πάντα αυτό θέλουν όλες οι γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας. Η τριχόπτωση, η θαμπάδα και η όποια άτονη αίσθηση σ’ αυτά λειτουργεί κάπως αγχωτικά. Το στρες, το περιβάλλον και οι ορμονικές αλλαγές δημιουργούν τα δικά του παράξενα γύρω και πάνω στην τρίχα. Γι’ αυτό και η έξτρα φροντίδα, εκεί μετά τα 40 είναι σημαντική, ή ακόμη σωστότερα σημαντικότατη.

Μοιράζομαι μαζί σας 3 απλές συνήθειες, που κάθε γυναίκα στα 40 της οφείλει να κάνει, προκειμένου να διατηρεί τα μαλλιά της υγιή, πλούσια και λαμπερά.

Ενυδατώστε καλά

Είμαι σίγουρη ότι θα ακούτε, αλλά και θα διαβάζετε, πολλές συμβουλές σχετικά με την ενυδάτωση όταν πρόκειται για το δέρμα, αλλά είναι εξίσου σημαντικό και για την υγεία του τριχωτού. Το να πίνετε πολύ νερό βοηθάει, αλλά δεν αρκεί. Tα leave-in conditioner, οι μάσκες, αλλά και τα έλαια, είναι ικανά να δώσουν αυτή την έξτρα δόση νερού και θρέψης, που έχουν ανάγκη, ειδικά σε έντονες περιόδους στρες ή αλλαγές ορμονών.

Αποφύγετε το υπερβολικό λούσιμο

Οι φίλοι ειδικοί επισημαίνουν ότι το καθημερινό λούσιμο μπορεί να αφυδατώσει τα μαλλιά και να δημιουργήσει πρόβλημα στο τριχωτό της κεφαλής σας. Το να καταλάβετε όμως, τι σημαίνει υπερβολικό λούσιμο για εσάς χρειάζεται να το διαπιστώσετε μόνη σας. Παρατηρήστε τη συμπεριφορά των μαλλιών σας μετά από το καθημερινό λούσιμο (αν το κρίνετε τόσο απαραίτητο).

Χτενίστε απαλά

Να είστε ευγενικές με τα μαλλιά σας. «Το πιο σημαντικό όλων για την υγιή όψη τους είναι το απαλό χτένισμά τους» έχουν δηλώσει πολλάκις γνωστοί κι αγαπημένοι hair experts. Προσοχή επίσης, στα χτενίσματα που δημιουργούν τράβηγμα στα μαλλιά (όπως ένα πολύ σφιχτό ponytail).

Να σας φροντίζετε.