Ζαν Πολ Γκολτιέ: Το σόου «αυλαία» από το «enfant terrible» της μόδας που πρέπει να… σέβεστε!

Pixel Formula - Jean Paul Gaultier Haute Couture SS20

Ο 67χρονος Γάλλος σχεδιαστής, Ζαν Πολ Γκολτιέ που ξεκίνησε την καριέρα του κοντά στον Πιερ Καρντέν και απέκτησε τον τίτλο «του κακού παιδιού» από τότε που ανέτρεψε τους ενδυματολογικούς κώδικες στη δεκαετία του 1980, υποκλίθηκε πριν από μερικές ημέρες, για τελευταία φορά στην πασαρέλα με ένα μεγάλο ντεφιλέ-σόου υψηλής ραπτικής στο Θέατρο Σατλέ, έπειτα από 50 χρόνια καριέρας.

Το αποχαιρετιστήριο σόου του, ήταν τόσο γκράντε όσο η καριέρα του στο σύνολό της. Εκεί κατάφερε να συγκεντρώσει όλα όσα τις προηγούμενες δεκαετίες συγκρότησαν την ταυτότητά του, με σταρ να φορούν τα statement κομμάτια του, όπως κορσέδες και εκκεντρικές και τολμηρές γραμμές.

Ο βαθιά φιλέλληνας δημιουργός θα παραδώσει της σκυτάλη σε νεότερους σχεδιαστές, δίνοντας έτσι ένα μάθημα ήθους, επαγγελματισμού αλλά και νέων ευκαιριών σε νέους ανθρώπους που διψούν να μάθουν αλλά και αδημονούν να δείξουν το ταλέντο τους.

Σ’ένα κόσμο της μόδας λοιπόν που συχνά πια εξαγοράζεται από εταιρίες κολοσσούς, ο Γκοτιέ επέλεξε να εντυπωσιάσει με λάμψη αλλά και ήθος, στο σόου για το κύκνειο άσμα του, μεταδίδοντας – για όσους θέλουν να παραδειγματιστούν φυσικά- το μήνυμα, πως η αξιοπρέπεια προέχει της καριέρας αλλά και πως μετά την επιτυχία πρέπει να θέλουμε να δώσουμε χώρο και προοπτικές σε μία γενιά, που τουλάχιστον στη δική μας χώρα, τη διώχνουμε μακριά.