Βumster: Αυτή είναι η νέα τάση που μας θέλει με εκτεθειμένο… πίσω μέρος!
Η Katy Perry με την Carol G
Credit: Carol G/Instagram

Οι τάσεις στη μόδα μάς κάνουν συχνά να αντιμετωπίζουμε εκπλήξεις, αλλά φέτος έχουμε μια πραγματικά ασυνήθιστη επιστροφή. Η έκθεση των οπισθίων είναι πραγματικότητα και δεν ξέρουμε από πού να… το πιάσουμε! Αυτό το περίεργο, αλλά ενδιαφέρον φαινόμενο, «περπατά» στις πασαρέλες και τα κόκκινα χαλιά με μεγάλη συχνότητα, και κερδίζει όλο και περισσότερο την προσοχή του κοινού.

Οι διάσημοι φοράνε την τάση

Από τη Noah Cyrus, στην Katy Perry, οι διάσημοι τολμούν αυτήν την τάση. Η εμφάνισή τους με τόσο χαμηλόμεσα ρούχα που αφήνουν εκτεθειμένη τη ρωγμή σε κόκκινα χαλιά και στις κορυφαίες εκδηλώσεις μόδας έχει κάνει το bumster ένα από τα πιο σημαντικά trends του σήμερα.

Όταν ο McQueen συνάντησε τον ερωτισμό

Η τάση αυτή όμως δεν είναι κάτι καινούργιο. Η ιστορία του “bumster” ξεκινά τη δεκαετία του 1990 χάρη και την οφείλουμε στον Βρετανό σχεδιαστή μόδας Alexander McQueen. Ο McQueen, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του την εποχή εκείνη, έφερε την επανάσταση στον κόσμο της μόδας με αυτή του τη δημιουργία. Ξεχώρισε με αυτή του την πρωτοποριακή του προσέγγιση αλλά και συνολικά με την προκλητική του αισθητική.

Το “bumster” είναι ένας όρος που δημιουργήθηκε από τη συνένωση των λέξεων “bum” (πισινός) και “hipster” (αντίστοιχος με τον μηρό). Ο McQueen παρουσίασε αυτό το επαναστατικό στιλ στην πασαρέλα του στη συλλογή “Taxi Driver” το 1993. Τα bumster παντελόνια ήταν χαμηλόμεσα παντελόνια με ένα πολύ χαμηλό καβάλο που άφηναν τον πισινό εκτεθειμένο ή τουλάχιστον τον αναδείκνυαν σε μεγάλο βαθμό. Αυτή η εκκεντρική σχεδιαστική επιλογή αναδείχθηκε ως ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της συλλογής του.

Ο ίδιος ο McQueen εξήγησε ότι η έμπνευσή του για το bumster προήλθε από την επιθυμία του να επιτύχει μια εκτεταμένη εμφάνιση του σώματος. Επικεντρώθηκε λοιπόν στο κάτω μέρος της πλάτης και τον πισινό. Όχι μόνο για να προκαλέσει, αλλά και για να αναδείξει τον ερωτισμό της.

Το bumster είναι εδώ για να μείνει;

Η έκθεση των οπισθίων κυριαρχεί στις πασαρέλες αυτή τη στιγμή, αλλά η ερώτηση παραμένει. Θα καταφέρει αυτή η τάση να κάνει το άλμα από την πασαρέλα στην καθημερινότητα; Και πόσο πραγματικά φορέσιμο είναι ένα ρούχο που αν όχι τολμηρό, δείχνει εξαιρετικά άβολο;

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα