Βρήκαμε πέντε άνετα παπούτσια που δεν είναι sneakers και θα θέλετε να τα φοράτε συνέχεια

Μπορεί τα τακούνια να είναι πάρα πολύ ωραία, μπορεί να είναι πάρα πολύ κομψά (όταν μπορεί κάποιος να περπατήσει με αυτά), όμως σίγουρα δεν είναι τα πιο βολικά και άνετα παπούτσια. Ιδιαίτερα σε καθημερινή βάση, όλες οι γυναίκες ξέρουν πως το να φορέσουν ψηλοτάκουνα παπούτσια είναι από δύσκολο, έως απίθανο. Στην καλύτερη περίπτωση καταφέρνουμε όλες μας να φορέσουμε ένα παπούτσι με τακούνι που δεν υπερβαίνει τα 5 εκατοστά.

Ξέρουμε πολύ καλά όλες μας πως η πιο άνετη επιλογή είναι τα αθλητικά παπούτσια και οι παραλλαγές τους. Μπορούμε όμως πάντα να φοράμε αυτά; Η απάντηση δυστυχώς είναι όχι, αν και πολύ θα θέλαμε να μην τα βγάζουμε ποτέ από πάνω μας. Η μόδα έχει κάνει πολλά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση αλλά, let’s face it, δε μπορούμε να τα φοράμε πάντα και παντού. Παρόλα αυτά δε χρειάζεται να απελπίζεστε, για όλα υπάρχει λύση και φυσικά και στο θέμα παπούτσια, υπάρχει εναλλακτική. Εμείς εδώ στο InStyle, που είμαστε πολλά κορίτσια μαζεμένα, συζητήσαμε και καταλήξαμε στα παρακάτω παπούτσια που είναι άνετα και δεν είναι αθλητικά. Επιλέξτε λοιπόν και εσείς με τη σειρά σας αυτό που ταιριάζει στο εκάστοτε outfit και φυσικά στο προσωπικό σας στιλ.

Τα kitten heels

migato kitten heels

Ας πούμε ότι πρόκειται για ένα άνετο παπούτσι υπό προϋποθέσεις. Δεν πρέπει να είναι υπερβολικά λεπτό, και πρέπει να είναι τοποθετημένο στο κέντρο της φτέρνας και λίγο πιο πίσω. Είναι σταθερά και φυσικά δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στα 1950s που πρωτοεμφανίστηκαν τα αποκαλούσαν trainer heels, πολύ απλά γιατί ήταν άνετα και γιατί αρχικά, προορίζονταν για τα κορίτσια μικρότερης ηλικίας. Βρείτε τα kitten heels της εικόνας εδώ. 

Τα block heels

mango papoutsia

Υπάρχει μια αντίληψη ότι τα block heels, τα χοντρά τακούνια δηλαδή, είναι πιο άνετα. Δεν είναι καθόλου λάθος αλλά και πάλι δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις. Και αυτό το τακούνι καλό είναι να μην είναι πολύ ψηλό γιατί μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα, όμως στην πραγματικότητα, η κλίση του πέλματος είναι αυτή που κάνει όλο το κακό, οπότε στα πανύψηλα τακούνια, ακόμα και αν είναι χοντρά, είναι βέβαιο ότι θα δυσκολέψουν τη ζωή σας. Βρείτε τα block heels της εικόνας εδώ. 

Οι μπαλαρίνες

ballet pumps hm

Ακόμα ένα ζευγάρι παπούτσια που μπορεί να είναι δολοφονικό αν δεν είναι σωστά φτιαγμένο αλλά μπορεί να είναι και πιο άνετο από τα αθλητικά, είναι οι μπαλαρίνες. Δεν είναι τυχαίο ότι το φορούν αμέτρητες fashionistas, ξανά και ξανά, συμπεριλαμβανομένων των Alexa Chung και Olivia Palermo. Αν λοιπόν βρείτε ένα ζευγάρι με μαλακό πάτο και φτιαγμένο από μαλακό υλικό (π.χ. σουέντ ή μαλακό δέρμα) είναι βέβαιο ότι δε θα σταματήσετε να το φοράτε ποτέ. Βρείτε τις μπαλαρίνες της εικόνας εδώ. 

Tα ανδρόγυνα παπούτσια

andrika papoutsia zara

Παιδιά, είναι το προφανές. Πόσο συχνά ακούτε άνδρες να παραπονιούνται για τα άβολα παπούτσια τους; ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΑΙ! Το φαινόμενο αυτό είναι τόσο σπάνιο επειδή πολύ απλά τα παπούτσια που φορούν είναι ως επί το πλείστον άνετα. Και πάλι θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία στο υλικό, καθώς ένας ξύλινος πάτος για παράδειγμα δε θα βοηθήσει ιδιαίτερα προς την κατεύθυνση που επιθυμούμε. Βρείτε τα παπούτσια της φωτογραφίας εδώ. 

Τα mules

mansur gavriel mules

Και πάλι μιλάμε για το προφανές. Τι είναι το πιο άνετο πράγμα που φορούν τα πόδια σας (εκτός από τις κάλτσες); Μα φυσικά οι παντόφλες σας. Έτσι ένα ζευγάρι mules που εφαρμόζουν ακριβώς όπως πρέπει πάνω στα πόδια σας, είτε είναι ανοιχτά, είτε είναι κλειστά, είναι βέβαιο πως θα σας βολέψουν πολύ. Τι; Δε σας αρέσουν; Κανονικά μετά από τόσες σεζόν που τα βλέπουμε και τα ξαναβλέπουμε, θα έπρεπε να τους δώσετε μια ευκαιρία. Βρείτε τα mules της φωτογραφίας εδώ. 

Πριν προλάβετε να μας κατηγορήσετε που αφήσαμε έξω από τη λίστα πλατφόρμες και flatforms έχουμε να σας πούμε ότι έγινε σκόπιμα. Πρώτα από όλα το πόσο άνετο είναι ζευγάρι πλατφόρμες, εξαρτάται και πάλι από την κλίση. Επιπλέον το υλικό παίζει καταλυτικό ρόλο, οπότε αν μιλάμε για ξύλο ας πούμε, το έχετε χάσει το παιχνίδι. Τέλος, τα flatforms μπορεί για κάποιους να είναι άνετα, για κάποιος άλλους όμως είναι παγίδα. Δε μπορούν όλοι να τα περπατήσουν και δε μπορούν όλοι να σταθούν πάνω τους χωρίς να πέσουν. Μπορεί να σας ακούγεται αστείο αλλά είναι πιθανό να το έχετε δει να συμβαίνει μπροστά σας. Ας μείνουμε λοιπόν σ’ αυτά που ξέρουμε και ας τους δώσουμε το credit που τους αξίζει.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram