Καλός σκοπός: Η UNICEF συνεργάζεται με γνωστούς σχεδιαστές

Η UNICEF, με το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, εδώ και 11 χρόνια, συνεργάζεται και με γνωστούς high fashion Οίκους, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά που έχουν ανάγκη

Αυτή τη φορά ενώνει τις δυνάμεις της με γνωστά brands και καλλιτέχνες σε ένα φιλόδοξο σχέδιο, προκειμένου να βοηθηθούν τα παιδιά στο Νταρφούρ του Σουδάν, όπου μαίνεται ένας πόλεμος από το 2003.

Κάλεσε λοιπόν μεγάλα ονόματα του χώρου να σχεδιάσουν κούκλες εμπνευσμένες από το στιλ της πόλης όπου γεννήθηκε η μόδα και αποτελεί συνεχή πηγή έμπνευσης, το Παρίσι. Οι κούκλες- έργα τέχνης, θα εκτεθούν στο Petit Palais στο Παρίσι από τις 26 Νοεμβρίου έως και την 1η Δεκεμβρίου, οπότε οι λάτρεις της μόδας και όχι μόνο, θα έχουν την ευκαιρία να τις θαυμάσουν από κοντά.

Στη συνέχεια, στις 2 Δεκεμβρίου έχει οργανωθεί μια δημοπρασία στο ξενοδοχείο Four Seasons George V, όπου οι κούκλες θα πωληθούν με αρκετά υψηλές τιμές εκκίνησης.

Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν εξ’ ολοκλήρου για τον εμβολιασμό των παιδιών στο Νταρφούρ, καθώς η συμμετοχή των σχεδιαστών είναι 100% φιλανθρωπική και δεν θα πάρουν καμία αμοιβή για τα έργα τους.

Το σλόγκαν της εκστρατείας είναι το «Le Pari(s) Merveilleux» και συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Jean Paul Gaultier, Chantal Thomass, Lorenz Bäumer, Lanvin, Dior, Chanel, Gucci, Louis Vuitton, Carlos Cruz Diez και Nicolas Saint Grégoire.

Πληροφορίες: www.unicef.org

Φωτό: (Από αριστερά προς τα δεξιά) Οι κούκλες που σχεδίασαν για τη UNICEF οι Chanel, Gucci, Lanvin και Issey Miyake.