Το Shein έρχεται να αναδιαμορφώσει την εικόνα του, δημιουργώντας το δικό του reality μόδας

Shein/You Tube Channel

Η Κινέζικη εταιρία fast fashion, Shein, παρά τους όποιους επικριτές της, έχει εξελιχθεί σε έναν κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου, με αξία που αγγίζει τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια και ετήσια έσοδα στα 5 δισεκατομμύρια, τουλάχιστον.

Η Iris Apfel έγινε 100 χρονών και μίλησε στο αμερικανικό InStyle


Αυτό, ωστόσο, που έκανε την διαφορά είναι πως, σύμφωνα με την μέχρι πρότινος πολιτική της, η εταιρία δεν έκανε σχεδόν τίποτα για να χτίσει την δημόσια εικόνα της. Αυτό φαίνεται να αλλάζει από εδώ και στο εξής, μιας και η Shein έκανε το ντεμπούτο της στον χώρο του marketing με μια προσπάθεια πραγματικά υψηλού επιπέδου, δημιουργώντας το δικό της reality μόδας.


Το “Shein X 100K Challenge” είναι ένας διαγωνισμός τεσσάρων επεισοδίων, που ακολουθεί τριάντα νέους σχεδιαστές, καθώς ανταγωνίζονται για 100.000$ και την ευκαιρία να πετάξουν στο Los Angeles, με σκοπό να παρουσιάσουν το δικό τους fashion show. Η εταιρία, φυσικά, επιστράτευσε και τους πιο ιδιαίτερους κριτές από τον χώρο της μόδας, που θα συμμετέχουν στο νέο της εγχείρημα, οι οποίοι μεταξύ άλλων είναι: ο στυλίστας Law Roach, ο σχεδιαστής και νικητής του “Project Runway” Christian Siriano, η Khloe Kardashian, η πρώην creative director για τον J.Crew, Jenna Lyons, και η style director του Instyle US, Laurel Pantin.

Η Kendall Jenner είναι το κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας του Jacquemus, “La Montagne”

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SHEIN.COM (@sheinofficial)


Όλοι οι κριτές δέχθηκαν αμέσως εκατοντάδες αρνητικά σχόλια και αντιδράσεις μέσω των social media, για τον ρόλο τους στον διαγωνισμό, με τους επικριτές τους να εστιάζουν στην αδυναμία της κινέζικης εταιρίας να εξηγήσει τα εργασιακά μοντέλα που χρησιμοποιεί, αλλά και να αποδεχτεί τις ανησυχίες τους γύρω από τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του επιχειρηματικού της μοντέλου. Οι ίδιοι αντιμετωπίζουν το show σαν μια προσπάθεια αναδιαμόρφωσης της εικόνας του Shein, σε μια φιλική και ισχυρή εταιρία μόδας, που θέλει να αποτινάξει την ταμπέλα του ανώνυμου προμηθευτή φθηνών ρούχων.


To “Shein X 100K Challenge” είναι το κλειδί, μέσω του οποίου η Shein θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει την δημόσια εικόνα της στα μάτια των καταναλωτών, αλλά και συνολικά του χώρου της μόδας, μπαίνοντας σε ένα πιο σύγχρονο και δυναμικό εμπορικό μοντέλο και επενδύοντας πλέον το αυξανόμενο κεφάλαιο της σε τεχνικές marketing, φιλικές προς το ισχυρό αγοραστικό κοινό. Το στοίχημα έχει ήδη παιχτεί, μένει μόνο να δούμε ποιος θα το κερδίσει.