Τι πρέπει να προσέξετε στο ντύσιμό σας όταν έχετε συνέντευξη για δουλειά;

Η πρώτη εντύπωση λένε πως μετράει πολύ και αυτό ειναι μια μεγάλη αλήθεια. Το ίδιο λοιπόν συμβαίνει και όταν έχετε συνέντευξη για δουλειά, η οποία, όσο μικρή και αν είναι σε διάρκεια, παίζει καθοριστικό ρόλο για το αν θα προσληφθείτε τελικά ή όχι, ανεξάρτητα με το περιεχόμενο του βιογραφικού σας. Όπως καταλαβαίνετε, γι’ αυτή την πρώτη συνάντηση με τους υποψήφιους εργοδότες σας, πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα κάποια στοιχεία της εμφάνισής σας. Διαβάστε μερικά tips για να μην κάνετε λάθος.

1. Το μακιγιάζ και τα μαλλιά σας δεν πρέπει να έχουν ίχνος υπερβολής. Ένα έντονο κραγιόν για παράδειγμα είναι απαγορευτικό ενώ το ίδιο ισχύει και για τα πολύ στιλιζαρισμένα μαλλιά.

2. Μη φορέσετε κάποιο κραυγαλέα πολύτιμο αξεσουάρ, όπως ένα πανάκριβο ρολόι. Όσοι ασχολούνται με το θέμα, επιμένουν πως είναι λάθος ο υπάλληλος να φοράει κάτι πιο ακριβό από το αφεντικό.

3. Μην επιλέξετε αμφιλεγόμενα υλικά, όπως η γούνα, γιατί ενδεχομένως να περάσετε λάθος μηνύματα.

4. Αποφύγετε τα αποκαλυπτικά ρούχα για ευνόητους λόγους. Το βαθύ ντεκολτέ, ή το super mini δεν είναι ιδανικά για τον εργασιακό σας χώρο και καλό θα ήταν να μην τα επιλέξετε για τη συνέντευξη καθώς για ακόμα μία φορά ενδέχεται να  περάσετε λάθος μηνύματα. Ένα ανοιχτόχρωμο ζιβάγκο είναι μια σαφώς καλύτερη επιλογή.

5. Η χρωματική παλέτα του συνόλου σας θα πρέπει να είναι ουδέτερη. Το total black είναι λάθος, το ίδιο όμως και τα πολύ έντονα χρώματα και prints. Επιλέξτε λοιπόν κάτι σε μπεζ ή γκρι για παράδειγμα και αν επιμένετε, δώστε χρώμα με ένα διακριτικό αξεσουάρ.

6. Τέλος, ένας έξυπνος τρόπος για να επιλέξετε το σωστό σύνολο, είναι να κάνετε μια έρευνα γύρω από την εταιρεία που σας έχει καλέσει για συνέντευξη. Αν είστε τυχεροί, ενδεχομένως να βρείτε και κάποια στελέχη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έτσι θα μπορέσετε να ρίξετε μια ματιά στο στιλ τους και να καταλάβετε ακόμα περισσότερα.

Διαβάστε ακόμα:

Η Kim Kardashian άλλαξε για άλλη μια φορά το look στα μαλλιά της

Summer News 4/8: Αυτά είναι τα νέα που πρέπει να ξέρετε σήμερα

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram