Τι πρέπει να προσέξεις εάν θέλεις να διατηρήσεις το μαγιό σου σε τέλεια κατάσταση

Instagram @joanavaz_

Σίγουρα, το κάθε καλοκαίρι έχει και το δικό του μαγιό. Με αυτό εννοούμε, πως δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει το καλοκαίρι και να μην προσθέσουμε τουλάχιστον ένα νέο μπικίνι ή ολόσωμο μαγιό στην ήδη πλούσια συλλογή μας. Και αυτό είναι λογικό, καθώς τα μαγιό είναι οι πρωταγωνιστές του καλοκαιριού. Οι μήνες του χειμώνα περνούν με εμάς να ονειρευόμαστε να  φοράμε τα αγαπημένα μας μαγιό και να περνάμε χαλαρές στιγμές δίπλα στη θάλασσα ή ακόμα και να τα φοράμε για τις βόλτες μας στο νησί, εάν πρόκειται για ένα ολόσωμο μαγιό.

Εάν λατρεύετε και εσείς τα μαγιό σας, είναι σίγουρο πως θα θέλετε να εμπλουτίζετε συνεχώς τη συλλογή σας και φυσικά να κρατήσουν σαν καινούρια για καιρό ακόμα. Καθώς όμως τα μαγιό θέλουν μία ιδιαίτερη φροντίδα θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές εάν θέλετε να τα φορέσετε και την επόμενη χρονιά.

Τι πρέπει να προσέξετε;

Να τα ξεπλένετε μετά από κάθε μπάνιο

Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας δεν είναι και ο καλύτερος φίλος του μαγιό σας. Ευτυχώς βέβαια υπάρχει τρόπος να το προστατέψετε και είναι πολύ εύκολος. Αυτό που θα πρέπει να θυμάστε είναι να ξεπλένετε με νερό το μαγιό σας κάθε φορά που επιστρέφετε από το μπάνιο σας. Έτσι, το αλάτι και το χλώριο θα εξαφανίζετε και το μαγιό σας θα διατηρηθεί σαν καινούριο.

Extra tip

Προτιμήστε να πλύνετε το μαγιό σας στο χέρι και μάλιστα με κρύο νερό.

Προσοχή με το αντηλιακό και το λάδι μαυρίσματος

Φυσικά και θα βάλετε αντηλιακό. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν επισκεφτείτε την παραλία αλλά και όσο βρίσκεστε εκεί. Ωστόσο, για το καλό του μαγιό σας θα πρέπει να είστε κάπως πιο προσεκτικές. Τι σημαίνει αυτό; Απλώστε αντηλιακό ή λάδι στο σώμα σας και προσπαθήστε να μη λερώστε το μαγιό σας καθώς υπάρχει περίπτωση να αφήσει κάποιο λεκέ που δύσκολα θα φύγει ή μπορεί να προκαλέσει κάποια δυσχρωμία. Αν παρόλαυτα το μαγιό σας λερωθεί καθαρίστε το αμέσως με νερό ή επιστρέφοντας στο σπίτι τοποθετήστε το σε κρύο νερό για περίπου μισή ώρα.

Στέγνωμα

Ένας από τους λόγους που θα πρέπει να πλύνετε το μαγιό σας στο χέρι είναι πως πλυντήριο υπάρχει το στύψιμο, κάτι που δεν θέλετε για το μαγιό σας. Η θερμότητα, οι στροφές και το στύψιμο του πλυντηρίου μπορεί να χαλάσει το ύφασμα του μαγιό σας, να το κάνει να χάσει την ελαστικότητα του και να καταστρέψει την εφαρμογή του. Έτσι, πλύντε το στο χέρι και για στραγγίξτε το με απαλές κινήσεις μέχρι να φύγει όλο το νερό.