Θα είναι ο Nicolas Ghesquière ο νέος Creative Director του Louis Vuitton;

Getty Images/ Ideal Images

H παραίτηση του Marc Jacobs από τον οίκο Louis Vuitton στις αρχές Οκτωβρίου, μπορεί να πυροδότησε φήμες περί διαδοχής του, όμως δεν έχει φέρει κάποιον σχεδιαστή στο τιμόνι του μέχρι στιγμής. Επίσημα δηλαδή, γιατί νέες πληροφορίες θέλουν τον Nicolas Ghesquière να έχει ήδη πάρει τη θέση του Αμερικανού designer, παρά το ότι η LVMH το αρνείται.

Ο πληροφορία αυτή διέρρευσε μόλις μερικές ημέρες πριν την επικείμενη συνάντηση του Ghesquière με τη γαλλική δικαιοσύνη, με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος έπειτα από μήνυση που κατέθεσε ο Balenciaga, στον απόηχο συνέντευξης του στο περιοδικό System, όπου σχολίαζε τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτησή του.  «Σταδιακά η δουλειά άρχισε να γίνεται γραφειοκρατική, για να καταλήξει στο τέλος να μην έχει καν σχέση με τη μόδα. Κάποια στιγμή ένιωσα ότι θέλουν απλά να είναι όπως όλοι οι άλλοι οίκοι μόδας» ανέφερε μεταξύ άλλων στην επίμαχη συνέντευξη ο Γάλλος σχεδιαστής για τον γαλλικό οίκο. Στις 15 Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει η ακρόαση της υπόθεσής τους, για την οποία ο Balenciaga διεκδικεί αποζημίωση ύψους 7εκατ. ευρώ.

Ο Nicolas Ghesquière ξεκίνησε τη θητεία του ως καλλιτεχνικός διευθυντής στο γαλλικό οίκο το 1997, σε ηλικία μόλις 25 ετών. Διατηρώντας τις καθαρές φόρμες-σήμα κατατεθέν του οίκου, εισήγαγε τον οίκο σε νέα εδάφη με την ανατρεπτική του οπτική, καθιστώντας τον ένα σύγχρονο οίκο με διεθνή απήχηση. Τον Νοέμβριο του 2012 παραιτήθηκε, και στη θέση του βρέθηκε ο Alexander Wang.