Θα δούμε plus – size μοντέλα στα catwalks της Νέας Υόρκης;

Αρχείο InStyle

Δύο φορές τον χρόνο ο κόσμος της μόδας μαζεύει τις κομψές αποσκευές του και ταξιδεύει μέχρι τις μεγαλύτερες μητροπόλεις του πλανήτη, για να ανακαλύψει πως μας θέλουν ντυμένες τη νέα σεζόν οι διασημότεροι fashion designers.

Συνήθως το σκηνικό απαρτίζεται από εντυπωσιακές δημιουργίες, που πρωταγωνιστούν στα όνειρα μας για μέρες μπορεί και μήνες μετά, από διάσημους προσκεκλημένους που καταλαμβάνουν τις front row και από ανησυχητικά, αδύνατα – λευκά στην πλειοψηφία τους – μοντέλα, που φοράνε το πιο καλό τους χαμόγελο και τα πιο εντυπωσιακά, δωδεκάποντα και καταφέρνουν ένα δυνατό, κάτω από τη ζώνη, χτύπημα, ακόμα και στην πιο ακλόνητη αυτοπεποίθηση.

Και παρά το κατεστημένο που έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια, φέτος κάτι ετοιμάζεται να αλλάξει και μάλιστα προέρχεται κατευθείαν από την πηγή των μοντέλων, δηλαδή από ένα από τα πλέον καταξιωμένα πρακτορεία που συνεργάζεται με τη βιομηχανία της μόδας και ακούει στο όνομα, IMG. Και για να είμαστε πιο ακριβείς, όλα ξεκίνησαν τον Νοέμβρη που μας πέρασε όταν ο πρόεδρος του πρακτορείου, Ivan Bart, δήλωσε ότι από ‘δω και στο εξής, το IMG θα εκπροσωπεί και plus size κορίτσια. H αρχή δεν άργησε να γίνει και συνεπής στις δηλώσεις του ο ισχυρός άντρας της μόδας, στρατολόγησε πέντε διάσημα για τις καμπύλες τους μοντέλα, ανάμεσα τους οι Julie Henderson, Danielle Redman και Marquita Pring, οι οποίες μαζί με τα συμβόλαια τους πήραν και ένα εισιτήριο για Νέα Υόρκη και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, είναι πιθανό να περνάνε από το κάστινγκ, που θα τις ανεβάσει στο πρώτο τους catwalk.

Αυτό που περιμένουμε πλέον με ανυπομονησία είναι να δούμε πως θα έχουν εξελιχθεί τα πράγματα όταν θα ανάψουν τα φώτα και θα δούμε την πρώτη φιγούρα, να σχηματίζεται στην αρχή της πασαρέλας. Όπως και να ‘χει, εμείς τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης: H Karlie Kloss βρέθηκε για πρώτη φορά σε fashion show