Ταξιδεύετε; Διαβάστε τι δεν πρέπει να πάρετε μαζί σας

Σήμερα που διαβάζετε αυτό το άρθρο, το πιο πιθανό -αν δεν έχω χάσει το αεροπλάνο- είναι να βρίσκομαι στο Παρίσι. Ένα ταξίδι που περίμενα εδώ και καιρό είναι πλέον γεγονός και είμαι όσο χαρούμενη και ενθουσιασμένη μπορείτε να φανταστείτε. Μέχρι όμως να φτάσω να επιβιβάζομαι στο αεροπλάνο, πέρασα έναν γολγοθά, όπως άλλωστε και οι περισσότερες γυναίκες λίγο πριν από ένα μεγάλο ή σημαντικό ταξίδι. Γιατί; Μα γιατί η βαλίτσα δεν έχει ποτέ αρκετό χώρο για να μπορέσουμε να βάλουμε όλα όσα χρειαζόμαστε, ή όσα νομίζουμε ότι χρειαζόμαστε. Αφού κατάφερα να κλείσω αυτή την περιβόητη βαλίτσα, αφού φόρεσα ό,τι πιο χοντρό και βαρύ είχα (γι’ αυτό και ταξιδεύω σαν τρελή μιας και δεν έχει τόσο κρύο), κάθισα και σκέφτηκα πως το σημαντικό τελικά δεν είναι τι να πάρει κανείς, αλλά τι να μην πάρει μαζί του. Διαβάστε λοιπόν όσα εγώ προτείνω να αφήσετε πίσω.

1. Πετσέτες. Κάθε φορά που ταξιδεύω μπαίνω σ΄αυτή τη διαδικασία. Να πάρω πετσέτες ή να μην πάρω; Τελικά δε χρειάζεται, όπου και να πάτε, μια καθαρή πετσέτα θα βρείτε, δεν υπάρχει περίπτωση. Εμένα τουλάχιστον δε μου έτυχε ποτέ να μείνω χωρίς πετσέτα.

2. Σεντόνια. Τι μανία είναι αυτή με τα σεντόνια δεν έχω καταλάβει. Το σκέφτομαι και ΄γω, δεν το αρνούμαι, αλλά πάντα καταλήγω να τα αφήνω πίσω γιατί ο χώρος είναι περιορισμένος.

3. Πολλά ψηλοτάκουνα. Είτε πάτε για sightseeing, είτε για δουλειά, μην πακετάρετε πολλά ψηλοτάκουνα παπούτσια γιατί πολύ απλά δε θα τα φορέσετε. Πάρτε ένα ζευγάρι γιατί όλες μας πάντα καταλήγουμε να φοράμε τα πιο άνετα παπούτσια που έχουμε μαζί μας.

4. Αμέτρητα καλλυντικά. Σ’ αυτό το σημείο η beauty editor Χριστίνα Χρόνη θα μου στείλει ένα μήνυμα και θα μου πει να μη  μπαίνω στα χωράφια της, αλλά πραγματικά, όλες αυτές οι κρέμες που πρέπει να βάζουμε καθημερινά, μπορούν να περιμένουν λίγο στα ντουλάπια μας. Πάρτε τα basic καλλυντικά σας και κάποια μικρά δειγματάκια που δε θα πιάσουν χώρο στην αποσκευή σας.

5. Αμέτρητα αξεσουάρ. Δε χρειάζονται δέκα τσάντες, ούτε είκοσι statement κολιέ. Κάντε editing.

6. Αμέτητα πανωφόρια. Ισχύει το ίδιο με παραπάνω. Ένα γκρι και ένα μπεζ είναι αρκετά για να ταιριάζουν με όλα σας τα σύνολα.

7. Τα μισά από τα ρούχα που έχετε ήδη βάλει στην αποσκευή σας. Για ξαναμετρήστε τα. Αν είναι πολλαπλάσια των ημερών που θα περάσετε στον προορισμό σας, μάλλον κάτι πρέπει να μείνει πίσω.

Διαβάστε ακόμα:

Oh Baby! Χρώμα χειλιών sur mesure μόνο από την Clinique…

Τα λατρεμένα chubby stick της Clinique τώρα και για μάγουλα

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram