Τα tips που πρέπει να γνωρίζετε για να κρατήσετε τις τσάντες σας σαν καινούριες

Η αδυναμία και η αγάπη που έχουμε οι γυναίκες στις τσάντες είναι γνωστή. Οι τσάντες είναι το Νο1 αξεσουάρ που δεν μπορούμε να αποχωριστούμε στην καθημερινότητα μας. Είτε πρόκειται για το γραφείο ή για τις casual βόλτες μας είτε για τις βραδινές εξόδους με τις φίλες μας ή κάποιο επίσημο event, όπως ακριβώς σκεφτόμαστε πως θα δημιουργήσουμε το σωστό σύνολο έτσι προσεκτικά επιλέγουμε και την τσάντα που θα κρατήσουμε.

Αν, λοιπόν, ανήκετε και εσείς στην κατηγορία των γυναικών που λατρεύουν τις τσάντες τους θα πρέπει να είστε προσεκτικές, ώστε να τις φροντίζετε σωστά για να μην φθαρούν.

Ως γνωστή bag lover, όλα αυτά τα χρόνια, εκτός από μία αρκετά μεγάλη συλλογή από τσάντες έχω ανακαλύψει και ποια είναι τα καλύτερα tips για να παραμένουν οι τσάντες μου σαν καινούριες. Έτσι αποφάσισα να τα μοιραστώ μαζί σας. Ποια είναι τα tips που πρέπει να γνωρίζετε;

Προστατεύστε το εσωτερικό της τσάντας

Πριν ξεκινήσουμε με το πώς θα φροντίσουμε την τσάντα μας εξωτερικά, θα πρέπει να ασχοληθούμε με το εσωτερικό της. Αυτό αυτομάτως σημαίνει πως ό,τι τοποθετούμε μέσα θα πρέπει να είναι προστατευμένο. Για παράδειγμα, προσέχουμε ώστε να κλείσουμε καλά το κραγιόν μας αλλά και το άρωμα μας, ενώ δεν τοποθετούμε ποτέ τρόφιμα χωρίς να είναι καλά συσκευασμένα. Μπορεί να σας φαίνεται κάπως cliché, αλλά είναι σημαντικό να αποθηκεύετε κάποια από τα πράγματα σας σε νεσεσέρ όπως είναι τα καλλυντικά ή κάποια στυλό.

Καθημερινός καθαρισμός

Επιστρέφοντας σπίτι, φροντίστε να αδειάσετε την τσάντα σας και πετάξτε ό,τι δεν χρειάζεστε όπως τυχόν σκουπίδια. Ακόμα και αν πρόκειται να κρατήσετε την ίδια τσάντα την επόμενη ημέρα αυτό το βήμα είναι απαραίτητο. Έτσι ακόμα και αν έχει δημιουργηθεί κάποιος λεκές θα το δείτε και θα μπορέσετε να τον αντιμετωπίσετε πριν να είναι αργά.

Περιποιηθείτε την και εξωτερικά

Αφού ολοκληρώσετε τον εσωτερικό καθαρισμό, μπορείτε να περάσετε στον εξωτερικό. Χρησιμοποιείστε ένα νωπό μαντήλι καθαρισμού και περάστε όλη την επιφάνεια της τσάντας σας. Το σημαντικό με αυτό το βήμα είναι να κάνετε απαλές κινήσεις και να μην επιμείνετε υπερβολικά πολύ σε κάποιο σημείο ώστε να μην δημιουργήσετε κάποια φθορά.

Σωστή αποθήκευση

Μεγάλο ρόλος στην καλή κατάσταση της τσάντας σας παίζει και το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένη η τσάντα σας. Εάν, για παράδειγμα, είναι από δέρμα ή suede, τις ημέρες που δεν την χρησιμοποιείτε καλό είναι να την αποθηκεύετε σε κάποια πάνινη τσάντα μέσα στην ντουλάπα σας.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα