Τα πιο stylish jeans της νέας σεζόν είναι H&M και είναι φιλικά προς το περιβάλλον

Φέτος το Σεπτέμβριο, η H&M θα παρουσιάσει 16 νέα στιλ τζιν, κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο βαμβάκι από υφάσματα που συλλέγονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Garment Collecting στα καταστήματα H&M. Τα ανδρικά, γυναικεία και παιδικά κομμάτια αποτελούν τα νεότερα βήματα προς την επίτευξη του στόχου της H&M να δημιουργήσει έναν κλειστό κύκλο ζωής του ρούχου και θα διατίθενται σε όλα τα καταστήματα παγκοσμίως.

«Η δημιουργία ενός κλειστού κύκλου ζωής του ρούχου, στο πλαίσιο του οποίου ανεπιθύμητα ρούχα μπορούν να ανακυκλώνονται ώστε να κατασκευάζονται καινούργια, δεν θα ελαχιστοποιήσει μόνο τα απόβλητα ρούχων, αλλά θα μειώσει σημαντικά και την ανάγκη φυσικών πόρων, καθώς και άλλες επιπτώσεις που έχει η μόδα στον πλανήτη μας», λέει ο Karl-Johan Persson, CEO της H&M.

Τα νέα τζιν κομμάτια, που κατασκευάζονται από ανακυκλωμένο και οργανικό βαμβάκι, περιλαμβάνουν τρία γυναικεία τζιν, από skinny μέχρι σκισμένα girlfriend τζιν, καθώς και ένα τζιν μπουφάν, σαλοπέτες καμπάνα και μια τζιν ολόσωμη φόρμα. Για τους άνδρες, υπάρχει ένα τζιν μπουφάν με φερμουάρ, δύο σκισμένα στενά τζιν παντελόνια και ένα παντελόνι jogger από κερωμένο τζιν. Τα παιδικά κομμάτια περιλαμβάνουν ένα μπουφάν με κουκούλα και φερμουάρ με χαριτωμένα αυτάκια ζώου, που συνδυάζεται με ένα ελαστικό τζιν με παγέτες στα γόνατα, καθώς και ένα street style πουκάμισο με κουκούλα φορεμένο με σκισμένο τζιν.

Η H&M επιθυμεί να δημιουργήσει έναν κλειστό κύκλο ζωής για τα υφάσματα, στο πλαίσιο του οποίου τα ανεπιθύμητα ρούχα μπορούν να ανακυκλώνονται για να κατασκευάζονται καινούργια ρούχα. Ο στόχος της είναι να μειώσει τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της βιομηχανίας της μόδας, περιορίζοντας τα απόβλητα που καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής και εξοικονομώντας φυσικούς πόρους που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή υφασμάτων.

Από το 2013, οι πελάτες της H&M σε όλο τον κόσμο έχουν τη δυνατότητα να φέρνουν ανεπιθύμητα ρούχα οποιασδήποτε μάρκας στα καταστήματα της H&M στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Garment Collecting. Μέχρι σήμερα, έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 14.000 τόνοι παγκοσμίως.

Σήμερα, η H&M έχει καταφέρει να χρησιμοποιεί σε ποσοστό 20% ανακυκλωμένο βαμβάκι από τα ρούχα που έχουν συγκεντρωθεί, ενώ επενδύει σε μια νέα τεχνολογία, ώστε να αυξηθεί αυτό το ποσοστό, χωρίς να μειωθεί η ποιότητα. Ο στόχος της H&M είναι να αυξήσει κατά 300% σε σχέση με το 2014 τον αριθμό των ρούχων που κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα υλικά υφαντουργίας σε ποσοστό τουλάχιστον 20%.

Διαβάστε ακόμα:

5+1 Τρόποι για να αποφύγετε τα σπυράκια στο σαγόνι

Θωμαή Απέργη: Η διατροφή που ακολουθεί για να παραμένει στα 50 κιλά και η λιχουδιά στην οποία δεν μπορεί να αντισταθεί

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram