Τα Marc by Marc Jacobs αλλάζουν όνομα και αποκτούν νέα ταυτότητα

Τον Οκτώβριο του 2013 ο Marc Jacobs ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει τον οίκο Louis Vuitton, όπου εκτελούσε χρέη καλλιτεχνικού διευθυντή για 16 χρόνια, με σκοπό να αφοσιωθεί στo προσωπικό του label Marc Jacobs και στην diffusion νεανική σειρά Marc by Marc Jacobs.

Σε ότι αφορά τη δεύτερη, μια νέα ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε πριν μερικές μέρες. Τα Marc by Marc Jacobs δεν θα ονομάζονται πια έτσι, καθώς ο Marc Jacobs αποφάσισε να αλλάξει το όνομα τους, ενόψει της επίδειξης που θα πραγματοποιηθεί αυτές τις μέρες κατά την εβδομάδα μόδας στη Νέα Υόρκη. Επιπλέον, το σχεδιαστικό δίδυμο που θα βρίσκεται πίσω από τη σειρά είναι οι Katie Hillier και η Luellla Bartley που δοκιμάζουν να κρατήσουν τα ηνία του brand για πρώτη φορά.

«Πάντα μισούσα αυτό το όνομα», σημείωσε ο Marc Jacobs, «Έχω μια ιδέα για το πως πρέπει να είναι (το νέο), την οποία παρουσίασα σε όλους, αλλά που δυστυχώς δε μπορώ να αποκαλύψω ακόμη». Ο σχεδιαστής συμπληρώνει «Είμαι πολύ προληπτικός. Πάντα πιστεύω πως αν πεις κάτι προτού το κάνεις , δε θα καταφέρει να πραγματοποιηθεί».

Υπό την επίβλεψη του Jacobs η Katie Hillier και η Luellla Bartley θα παρουσιάσουν την πρώτη τους συλλογή για τα Marc by Marc Jacobs στις 11 Φεβρουαρίου, η οποία περιλαμβάνει ρούχα που θα ήθελαν οι ίδιες να φορέσουν.

Και ενώ η Hillier και η Bartley επικεντρώνονται στη νέα ταυτότητα της πιο παιχνιδιάρικης και νεανικής σειράς, ο ίδιος ο Marc Jacobs αφοσιώνεται στο προσωπικό του επώνυμο brand. Όπου επανεξετάζει τα πάντα: από το logo, τις συσκευασίες και τη διακόσμηση των καταστημάτων του μέχρι την αναβίωση συγκεκριμένων κατηγοριών προϊόντων όπως τις τσάντες και τα παπούτσια, που θεωρεί πως έχουν χάσει την αίγλη τους.

«Μέχρι τώρα άφηνα ελεύθερη τη σχεδιαστική ομάδα να κάνει τις τσάντες, και, δυστυχώς, χωρίς τη δική μου ανάμειξη, καταλήγεις να έχεις πολλούς εμπόρους να σου λένε τι και πως να το κάνεις. Το brand έχασε την ταυτότητα του, και νομίζω πως το ίδιο συνέβη και με τα παπούτσια. Δεν κατηγορώ κανέναν, απλά τα πράγματα ξέφυγαν, και ο μόνος που μπορεί να τα αλλάξει είμαι εγώ» είπε ο σχεδιαστής.

O Bernard Arnault -στον οποίον ανήκουν τόσο ο Marc Jacobs, όσο και η Louis Vuitton-, δήλωσε πως ελπίζει οτι η εισαγωγή του Marc Jacobs στο χρηματιστήριο θα θυμίζει αυτή του Michael Kors το 2011, όταν έσπασε τα ρεκόρ ως η μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή στην ιστορία της μόδας. Ωστόσο, ο Jacobs υποστηρίζει πως δεν επιθυμεί να ακολουθήσει τα βήματα κάποιου άλλου.

Διαβάστε ακόμη: Στη λίστα των δισεκατομμυριούχων συγκαταλέγεται πλέον ο Michael Kors

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα