Τα jelly sandals επιστρέφουν- Βρήκαμε τα καλύτερα της αγοράς
Jelly sandals
Credit: Piperandscoot/Instagram

Η καλοκαιρινή μόδα πάντα μας εκπλήσσει επαναφέροντας τάσεις από το παρελθόν. Μια από τις πιο εντυπωσιακές είναι αυτή των jelly sandals, ένα trend που μας φέρνει αναμνήσεις από την παιδική μας ηλικία.

The Story

Τα παπούτσια αυτά έχουν μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που ξεκινάει πίσω στις δεκαετίες του ’50 και του ’60. Αρχικά, τα φορούσαν γιατί ήταν πρακτικά και οικονομικά παπούτσια ιδανικά για την παραλία. Οι αρχικές τους μορφές ήταν απλές, με μονοχρωμίες και βασικά σχέδια.

Αργότερα, κατά τη δεκαετία του ’80, η τάση αυτή έγινε πιο δημοφιλής και εκτός των παραλιών, καθώς άνθρωποι τα φορούσαν και κατά τη διάρκεια καθημερινών δραστηριοτήτων. Τα jelly sandals έγιναν σύμβολο της ανεμελιάς και της ελευθερίας του καλοκαιριού σηματοδοτώντας την έναρξη της πιο αγαπημένης μας εποχής.

Τα jelly sandals σήμερα

Τα παπούτσια, που πάντοτε προκαλούσαν αντιδράσεις, έχουν επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο της μόδας. Αν και για μερικούς μπορεί να μοιάζουν «άσχημα», για άλλους αποτελούν έναν διασκεδαστικό τρόπο να επαναφέρουν αναμνήσεις από την παιδική τους ηλικία.

Μια από τις εταιρείες που αναβιώνουν αυτήν την τάση είναι η The Row, η οποία παρουσίασε μοντέλα στην πασαρέλα της φορώντας σανδάλια από PVC σε μοντέρνα σχέδια και ζωηρά χρώματα. Αυτό που κάνει τα λαστιχένια σανδάλια τόσο ελκυστικά είναι η ευκολία τους στην εφαρμογή και το αναπνεύσιμο υλικό τους που τα καθιστά ιδανικά για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Πέρα από τη μόδα όμως, αποτελούν και έναν τρόπο έκφρασης της παιδικής μας ανυπακοής και ανεμελιάς. Είναι η ιδανική επιλογή για όσες θέλουν μια νότα παιχνιδιάρικου στιλ στην καθημερινή τους εμφάνιση. Χωρίς να χάνουν την άνεση και την πρακτικότητα και για όσες βαριούνται τις κλασικές επιλογές.

Τα δικά μας αγαπημένα:

Homeria Jelly, Ancient Greek Sandals
Monolith foam rubber sandals, Prada
AQUAZZURA Almost Bare PVC sandals, Mytheresa
Ancient Greek Sandals Iro jelly ballerinas, Farfetch
Moschino Moschino Jelly Sandals, Cettire
Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα