Τα 4 jeans για το φθινόπωρο. Ποιο να επιλέξετε με βάση το σωματότυπό σας

@camillacoelho/instagram

Γκαρνταρόμπα χωρίς τζιν δεν υπάρχει! Κάθε χρόνο όμως οι γραμμές αλλάζουν και μας μπερδεύουν. Κι εκεί που είχαμε βρει το νούμερο μας στο συγκεκριμένο παντελόνι, αυτό εξαφανίζεται και τη θέση του παίρνει άλλο. Για να μην μπερδεύεστε… εμείς βρήκαμε και συγκεντρώσαμε τα πιο δημοφιλή τζιν της σεζόν και προτείνουμε ένα για κάθε τύπο σώματος.

Wide leg jeans

Είναι hot τάση και έχει αντικαταστήσει την κλασική καμπάνα. Η φαρδιά γραμμή του συγκεκριμένου τζιν είναι κατάλληλη για σώματα κλεψύδρα με αδύνατη μέση ή ίσια, το λεγόμενο σχήμα Η, καθώς την αναδεικνύει ακόμα περισσότερο.

Styling tip: φροντίστε το νούμερο που θα επιλέξετε να μην είναι στενό στα πόδια, γιατί θα χαθεί το χυτό shape του παντελονιού και θα προσθέσει περιττό όγκο.

@alexandrapereira/instagram

Mom fit jeans

Το κλασικό 90s παντελόνι έχει επιστρέψει δυναμικά και κολακεύει τις περισσότερες σιλουέτες, ειδικά τις μεσογειακές. Στενό στη μέση, με χώρο στην περιφέρεια και ίσιο τελείωμα, το mom fit θα φορεθεί πολύ και φέτος.

@styledumonde/instagram

Straight jeans

Σχετικά νέα γραμμή, το straight ίσιο τζιν προτείνεται περισσότερο στα τετράγωνα σώματα χωρίς καμπύλες, είτε σε σωματότυπους με αδύνατα πόδια καθώς σε αυτό το παντελόνι η μέση είναι πιο ανοιχτή και δεν τονίζεται. Αν τα χαμηλόμεσα επικρατήσουν, σίγουρα αυτός ο τύπος θα γίνει το απόλυτο hit της σεζόν.

@styledumonde/instagram

Mini flare jeans

Ξεχάστε τα skinny jeans και την καμπάνα. Η… μίνι καμπάνα είναι η νέα τάση. Στενό στα πόδια, με διακριτικό άνοιγμα στο τελείωμα και συνήθως cropped, αυτό το τζιν είναι φτιαγμένο για petite κορίτσια και είναι ιδιαίτερα κομψό.

Μαρία Δάσιου