Το σκούρο κόκκινο είναι ο νέος τρόπος για να υιοθετήσετε το στιλ Quiet Luxury
Credit: sofiarichiegrainge/Instagram

Θέλετε να δείχνετε πλούσιες αυτό το φθινόπωρο; Δοκιμάστε να ταιριάξετε τη ντουλάπα σας με ένα ποτήρι κρασί Cabernet.

Ως fashion editors παρακολουθούμε πάντα με προσοχή τις τάσεις που αναδύονται τόσο στα red carpets, όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του 2020, αγκαλιάσαμε τον μινιμαλισμό στη μόδα και στην συνέχεια, όταν επιστρέψαμε στην κανονικότητα ακολουθήσαμε το revenge shopping (μια έκρηξη αγορών και χρωμάτων).

Τώρα παρατηρούμε μια ανάγκη για να δηλώσουμε το κοινωνικό μας στάτους, πράγμα που εκφράζεται μέσω προσεγμένων και ακριβών επιλογών του στιλ (ακόμη και το πώς κρατάτε την τσάντα σας μπορεί να κάνει τη διαφορά).

Το είδαμε και φέτος το καλοκαίρι, που όλοι προσπάθησαν να έχουν ένα στιλ που να αποπνέει ήσυχη πολυτέλεια – δηλαδή, εκλεπτυσμένο, κομψό ντύσιμο χωρίς υπερβολές, καθώς η πραγματική πολυτέλεια δεν χρειάζεται να δηλώνεται.

Θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί πως για να ακολουθήσει το συγκεκριμένο στιλ, θα ήταν απαραίτητο να αγοράζει ακριβά πράγματα… Αυτό όμως δεν ισχύει. Το αποδεικνύουν μια σειρά από μαθήματα-οδηγοί του στιλ “Looking Rich” που έχουν γίνει viral στο Το TikTok. Γιατί, εφόσον τα παρακολουθήσετε, θα πετύχετε το επιθυμητό look χωρίς να χρειαστεί να αδειάσει το πορτοφόλι σας.

Ήδη έχουμε πει πως η χρωματική παλέτα της ήσυχης πολυτέλειας είναι οι ουδέτερες αποχρώσεις δηλαδή, το μαύρο, το λευκό, το μπεζ και το γκρι. Από φέτος το φθινόπωρο στην ‘παρέα’ τους προστίθεται ένα χρώμα ακόμη, το σκούρο κόκκινο.

Ένα βαθύ, πλούσιο κόκκινο ανέκαθεν δήλωνε δύναμη και πλούτο τονίζοντας το συγκεκριμένο «κοινωνικό status». Στην αυτοκρατορική Ρώμη, αυτήν την απόχρωση την πετύχαιναν από τη χρωστική ουσία του murex, ενός σπάνιου κοχυλιού από τη Μεσόγειο, που είχαν στην κατοχή τους οι ηγέτες και ο αυτοκράτορας. Μην ξεχνάτε ακόμη πως ο χιτώνας των καρδιναλίων είναι κόκκινος σκούρος, καθώς και ο βελούδινος μανδύας των αριστοκρατών.

Ως εκ τούτου, δεν είναι τυχαίο ότι η τάση επανέρχεται τώρα. Το go-to “looking rich” χρώμα της σεζόν είναι μια συγκεκριμένη απόχρωση του κόκκινου: αυτή του χρώματος του κρασιού.

Πώς μπορείτε να ενσωματώσετε την απόχρωση στο στιλ σας; Αν προστεθεί σε κλασικά και απλά ρούχα σε μικρές δόσεις (ή σε μικρές γουλιές από το καμπερνέ σας) θα γίνει ‘σύμβολο πολυτέλειας’.

Είναι δε τόσο αυξανόμενη η δημοτικότητα του συγκεκριμένου χρώματος που ακόμα και ο Gucci άλλαξε πρόσφατα το λογότυπό του στο Instagram με το Iconic λογότυπό του σε -τι άλλο; – σκούρο κόκκινο φόντο. Εσείς τι λέτε… θα το υιοθετήσετε στη δική σας γκαρνταρόμπα;

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα