Τα 4 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν φοράμε φορέματα
Credit: Grece Ghanem/Instagram

Φόρεμα, το απόλυτο ρούχο του καλοκαιριού και όχι μόνο. Ένα staple κομμάτι που φοριέται βράδυ-πρωί, ένα άκρως κολακευτικό item της γυναικείας γκαρνταρόμπας, το μοναδικό ρούχο που αναδεικνύει με τέτοιο τρόπο τη θηλυκότητα μας. Συχνά όμως, όταν φοράμε το αγαπημένο μας φόρεμα πέφτουμε σε μικρές παγίδες με αποτέλεσμα το look μας να δείχνει άκομψο και λάθος. Ποια είναι λοιπόν, αυτά τα συνηθισμένα λάθη που κάνουμε;   

Φοράμε λάθος νούμερο

Καταλήγοντας το φόρεμα να μας φοράει και όχι να το φοράμε. Και δεν εννοούμε μόνο το μεγαλύτερο νούμερο, αλλά πολύ περισσότερο το μικρότερο. Τα ρούχα έχουν συγκεκριμένο design και καλό είναι να επιλέγουμε το νούμερο που αναδεικνύει ακριβώς το σχέδιό τους. Ναι, χωράμε και στο XS αλλά πόσο ωραίο δείχνει πάνω μας;

Συνδυάζουμε το φόρεμα με τα λάθος παπούτσια

Η νέα μόδα υποδεικνύει πως όλα ταιριάζουν με όλα, ωστόσο αυτό δεν είναι απολύτως σωστό. Φυσικά και έχουμε την ελευθερία να φορέσουμε το φόρεμά μας με όποια παπούτσια θέλουμε εμείς, αλλά πόσο κολακευτικό δείχνει το αποτέλεσμα; Το styling είναι ένα προσωπικό θέμα και κρίνεται από το πόσο καλά υποστηρίζουμε εμείς το τελικό αποτέλεσμα, αλλά το να «κόβουμε» την σιλουέτα με ακατάλληλα παπούτσια και περιττά λουράκια είναι κάτι που μπορούμε τουλάχιστον, να αποφύγουμε.   

Credit: ninasandbech/Instagram

Επιλέγουμε λάθος πανωφόρι

Κι έτσι η σιλουέτα μας χάνεται για τα καλά. Η αλήθεια είναι πως τα φορέματα αναδεικνύονται καλύτερα όταν φοριούνται σκέτα, αλλά δεν είναι κάθε μέρα καλοκαίρι! Τα ελαφριά κλασικά σακάκια αποτελούν μια safe επιλογή, όπως και τα denim jackets για πιο πρωινές εμφανίσεις. Τώρα, αν θέλουμε να παίξουμε με όγκους και γεωμετρικά σχέδια, το κόλπο είναι να αναδείξουμε τουλάχιστον ένα σημείο του σώματος μας με κάποια ζώνη.    

Δεν το σιδερώνουμε!

Ίσως το χειρότερο λάθος που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Μπορεί κάποια παντελόνια να μην χρειάζονται σιδέρωμα, όπως και συγκεκριμένα υφάσματα, αλλά όταν μιλάμε για φορέματα το σίδερο είναι καθοριστικό. Στο θηλυκό ρούχο πρέπει να προσφέρεται η απαραίτητη περιποίηση, έτσι ώστε να αναδειχθεί σωστά. Και το σιδέρωμα είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Φυσικά, δεν κάνουμε λόγο για καθαριότητα, καθώς θεωρείται αυτονόητη.   

Credit: streetstylespy.dk/Instagram
Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα