Συρρίκνωσες το αγαπημένο σου πουλόβερ στο πλύσιμο; Υπάρχει τρόπος να το επαναφέρεις!
Credit: Guest in Residence/Instagram

Μην πανικοβάλλεσαι! Ακόμα και οι μάστερ του πλυσίματος έχουν πέσει σε αυτήν την παγίδα σε κάποια στιγμή της ζωής τους.

Τόλμησες λοιπόν, να βάλεις το αγαπημένο σου μάλλινο πουλόβερ να πλυθεί στους 60 βαθμούς, γιατί πίστευες ότι θα δείχνει πιο αστραφτερό και φρέσκο. Σαν να μην έφτανε αυτό, ξέχασες να διαβάσεις τις οδηγίες χρήσης που υπάρχουν στο καρτελάκι του ρούχου και τώρα έρχεσαι αντιμέτωπη με μία δυσάρεστη έκπληξη. Το πιο ξεχωριστό σου πουλόβερ, αυτό που έδωσες μάχη για να αποκτήσεις, αυτό που σε κάνει να δείχνεις πιο ωραία από ποτέ, συρρικνώθηκε τόσο που μέσα του χωράει πλέον μόνο ο Ποντικομικρούλης!

Είσαι ένα βήμα πριν το πετάξεις, αλλά… δώστου άλλη μια ευκαιρία, γιατί ναι, υπάρχει τρόπος να το επαναφέρεις στο αρχικό του μέγεθος σε έξι απλά βήματα!

Βήμα Πρώτο

Γέμισε τον νιπτήρα της βρύσης με χλιαρό νερό και πρόσθεσε 1/3 της κούπας μαλακτικό conditioner (ναι, αυτό που χρησιμοποιείς για τα μαλλιά σου!).

Βήμα Δεύτερο

Βύθισε το πουλόβερ σου στο νερό και άφησέ το μέσα για περίπου δέκα λεπτά.

Βήμα Τρίτο

Αφαίρεσε την τάπα του νιπτήρα και άφησε το νερό να φύγει. Μόλις αδειάσει, πίεσε το πουλόβερ στον νιπτήρα, τραβώντας ελαφρά τις άκρες του, χωρίς φυσικά να το ξεχειλώσεις. Μην το στύψεις σε καμία περίπτωση!

Βήμα Τέταρτο

Άπλωσε το πουλόβερ σε μία στεγνή πετσέτα σε ίσια επιφάνεια και τοποθέτησε μία ακόμα από πάνω. Με αυτόν τον τρόπο θα αφαιρέσεις το περιττό νερό χωρίς να χρειαστεί να το στραγγίσεις.     

Βήμα Πέμπτο

Τέντωσε το πουλόβερ μέχρις ότου επανέλθει στο κανονικό του μέγεθος. Τράβα μην φοβηθείς!

Βήμα Έκτο

Άπλωσε το πάνω σε μία κρεμάστρα προκειμένου να στεγνώσει φυσικά. Μην προτιμήσεις το καλοριφέρ.

Έτοιμό! Το πουλόβερ σου επανήλθε στο κανονικό του μέγεθος μαζί με το χαμόγελό σου. Μπορεί να φαίνεται απίθανο, αλλά λειτουργεί. Και την επόμενη φορά που θα το πλύνεις, απλά μην το βάλεις στους 60!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα