Σκανδιναβική μόδα: 4 μαθήματα styling που πήραμε από τις πασαρέλες της Κοπεγχάγης
Credit: Wwd/Instagram

Μπορεί στις πασαρέλες της Κοπεγχάγης να μην περπατάνε μοντέλα του οίκου Chanel, Dior ή Gucci, μπορεί η Haute Couture να ανήκει στο Παρίσι και οι celebrities καλεσμένοι στο Μιλάνο και τη Νέα Υόρκη, ωστόσο η σκανδιναβική μόδα δεν παύει να είναι μία από τις πιο αγαπημένες μας για πολλούς λόγους.

Δεν ακολουθεί κανόνες, δεν την ενδιαφέρει να είναι αψεγάδιαστη και εμπορική και προπάντων δεν είναι βαρετή! Μάλιστα, η φετινή Εβδομάδα μόδας στην Κοπεγχάγη, μας δίδαξε τέσσερα ανατρεπτικά μαθήματα styling, τα οποία θα ακολουθήσουμε κατά γράμμα, γιατί οι Σκανδιναβοί ξέρουν!

Το colorblocking θα έχει πάντα ενδιαφέρον

Μάλιστα, θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον όταν θα χρησιμοποιείται μέσα στο καταχείμωνο, φωτίζοντας τα looks μας και δίνοντας χρώμα στις εμφανίσεις μας. Το τολμηρό και έντονο είναι το νέο σέξι και ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχουμε είναι συνδυάζοντας τουλάχιστον τρία χρώματα σε ένα μόνο outfit. Ο χειμώνας θέλει το χρώμα του και το street style, το colorblocking του!

Credit: Wwd/Instagram

Η «βιώσιμη μόδα» θα είναι πάντα στη μόδα

Η βιωσιμότητα είναι μια έννοια που ακούμε συχνά και που έχει κατακλύσει για τα καλά το χώρο της μόδας. Έτσι, στη φετινή πασαρέλα της δανέζικης πρωτεύουσας, οι σχεδιαστές υπηρέτησαν ως επί το πλείστων τη συγκεκριμένη φιλοσοφία, προσφέροντας στο κόσμο την ηθική επιλογή να φορέσουν ρούχα που σέβονται τον πλανήτη. Ψωνίζω ναι, αλλά σκέφτομαι και το περιβάλλον. Είναι και αυτή μια τάση, ίσως από αυτές που αξίζει να μείνουν μόνιμα.  

Credit: Wwd/Instagram

Η επιστροφή του cowboy

Η πιο hot μπότα της σεζόν θα είναι δίχως αμφιβολία αυτή του cowboy και μάλιστα, θα συνοδεύεται από αξεσουάρ του ίδιου τύπου. Γενικότερα, το cowboy look θα επιστρέψει ξανά και θα έχει επιρροές τόσο από τα 70s, όσο και από το παρόν και από φεστιβάλ όπως το Coachella. Ετοιμάστε το λάσο σας!  

Credit: Wwd/Instagram

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να φοράμε βαρετά ρούχα

Και μπορεί η σκανδιναβική μόδα να περιλαμβάνει μια ομάδα, η οποία ορκίζεται στο μίνιμαλ, ωστόσο υπάρχει και η άλλη πλευρά, η πιο έντονη, η πιο σέξι, η πιο fan. Γιατί, το styling θέλει διασκέδαση και η ζωή είναι πολύ μικρή για να φοράμε ρούχα που δεν αντιπροσωπεύουν το χαρακτήρα μας. Τολμήστε το και φορέστε ότι θέλετε. Κάντε εντύπωση και δείξτε ποιες είστε. Μη φοβηθείτε να είστε κιτς, γιατί είναι της μόδας.  

Credit: Wwd/Instagram
Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα