Πώς να συρρικνώσετε το τζιν σας ώστε να εφαρμόζει τέλεια -σύμφωνα με τους ειδικούς του denim
Credit: Linn Eklund/Instagram

Ξέρουμε, ξέρουμε, τα skinny jeans είναι μία τάση που ανήκει στο παρελθόν. Αγαπάμε τα φαρδιά τζιν όμως πόσες φορές δεν είδατε απογοητευμένες το τζιν σας να ανοίγει υπερβολικά και να χάνει την φόρμα του;

Eίναι όμως αναπόφευκτο ότι όσο κι αν τα προσέχουμε κατά το πλύσιμο (πλένοντας το σε χαμηλές θερμοκρασίες) χρόνο με το χρόνο, το τέλειο τζιν μπορεί να μεταμορφωθεί σε κακοσχηματισμένο και φαρδύ.

Για να μάθετε πώς να συρρικνώσετε τα τζιν σας και να τα επαναφέρετε πίσω στο αρχικό τους σχήμα, οι ειδικοί του denim έχουν τα δικά τους μυστικά τρικ.

Τι είναι σημαντικό να γνωρίζετε πριν μικρύνετε το τζιν σας…

Το νερό και η ζέστη κάνουν τις ίνες στο τζιν σας να συστέλλονται, επομένως είναι λίγο δύσκολο να γνωρίζετε πόσο ακριβώς θα συρρικνωθεί το τζιν σας. Επιπλέον, το πλύσιμο του τζιν σας σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσει το ξεθώριασμα του χρώματος του, οπότε αν θέλετε να διατηρήσετε το αρχικό χρώμα του τζιν σας, γυρίστε το ανάποδα κατά το πλύσιμο.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μικρύνετε το τζιν σας;

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να μικρύνετε τα τζιν είναι να τα γυρίσετε ανάποδα, να τα πλύνετε με ζεστό νερό και να τα στεγνώσετε στον φυσικό αέρα. Συνιστούμε το στέγνωμα στον αέρα ως μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση και την προτιμούμε από την τοποθέτησή τους σε στεγνωτήριο.
Για να το φέρετε πάλι στα μέτρα σας, οι ειδικοί προτείνουν να μπείτε στο ντους ενώ το φοράτε -κάτι που δεν είμαστε σίγουρες ότι θέλετε να το δοκιμάσετε.

Μπορείτε πάντα να επισκεφτείτε μια μοδίστρα που θα σας το στενέψει ακριβώς στα μέτρα που θέλετε. Και αφού μάθατε πώς να μικρύνετε το τζιν θα αναρωτιέστε πώς να το διατηρήσετε. Καλό είναι να το πλένετε στο χέρι σε κρύο νερό χωρίς σαπούνι και να το αφήνετε να στεγνώνει στον αέρα μεταξύ των κανονικών πλύσεων στο πλυντήριο ρούχων.

Με αυτά τα tips μπορείτε να είστε σίγουρες ότι το αγαπημένο σας τζιν δεν θα χάσει ξανά την φόρμα του και θα το φοράτε για πολύ καιρό ακόμα.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα