5 πολύτιμα μυστικά για να διατηρήσετε τα looks σας δροσερά όλο το καλοκαίρι
@pipatavaress

Όσο κι αν λατρεύουμε το καλοκαίρι σαν εποχή, υπάρχει μία μικρή λεπτομέρεια, την οποία αν ήταν στο χέρι μας θα την αλλάζαμε ευχαρίστως. Στη ζέστη αναφερόμαστε και στις υπερβολικά υψηλές τιμές της θερμοκρασίας, οι οποίες δεν υποφέρονται! Δεν είναι μόνο η ταλαιπωρία και η δυσφορία που μας προκαλεί, αλλά επηρεάζει λίγο και το αισθητικό κομμάτι… αφού ο ιδρώτας θα κάνει… τη δουλειά του.

Και αν η ζέστη μας βρει στην παραλία όλα τέλεια! Τι γίνεται όμως στη περίπτωση που έχουμε ξεμείνει στην πόλη, πρέπει να δουλέψουμε και παράλληλα να είμαστε τέλειες στην εμφάνισή μας;

Έχουμε έναν μόνο σύμμαχο και όχι, δεν είναι η σκιά. Τα ίδια τα ρούχα μας, μπορεί να “δροσίσουν” τη μέρα μας, να κάνουν υποφερτή την κάψα… αν γνωρίζουμε τα πέντε μικρά μυστικά που σώζουν.

Αποφύγετε τα συνθετικά υφάσματα

Δεν είναι μύθος ότι συμβάλουν στην εφίδρωση. Ακόμα κι αν φαινομενικά δείχνουν λεπτά και δροσερά, όπως οι σέξι διαφάνειες και τα τούλια, η αλήθεια είναι πως δεν είναι. Λεπτά ναι! Πρακτικά όμως, όχι. Γι’ αυτό πριν βγείτε στον καυτό ήλιο, απλά διαβάστε την ετικέτα του ρούχου σας.

@pipatavaress

Φορέστε ανοιχτόχρωμα ρούχα

Δυστυχώς, για τους λάτρεις του μαύρου, έχουμε κακά νέα. Αν και ήδη το γνωρίζετε, τα μαύρα και τα σκουρόχρωμα ρούχα τραβάνε τον ήλιο σαν μαγνήτης. Αυτό είναι δεδομένο, όπως κι ότι τα λευκά είναι τα πιο ιδανικά για τέτοιες μέρες. Στην πραγματικότητα, δεν έχει να κάνει με την ζέστη, αλλά με τον ήλιο. Οπότε μην στεναχωριέστε, μπορείτε να φορέσετε τα αγαπημένα σας μαύρα το βραδάκι!

@rocio0sorno

Αποφύγετε τα μεταλλικά στοιχεία

Όπως τα αξεσουάρ, τις ζώνες με μεταλλικές αγκράφες, ακόμα και τα κοσμήματα. Είναι κι αυτά ηλιακός μαγνήτης και θα σας ζεστάνουν υπερβολικά. Αφήστε την λάμψη καλύτερα για το βράδυ. Γιατί η αλήθεια είναι πως μπορεί να σας αφήσουν μέχρι και σημάδια στο δέρμα αν ακουμπάνε πάνω σας.

@rocio0sorno

Επενδύστε στα βαμβακερά

Ποπλίνες, μακό και λινά. Αυτό είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας για ένα outfit δροσερό και φρέσκο. Χωρίς ιδρώτα, χωρίς δυσφορία. Θα δείτε πως τέτοιου είδους υφάσματα υποφέρονται μέχρι και με μανίκι, καθώς όχι μόνο προστατεύουν από τον ήλιο αλλά προσφέρουν και μια αίσθηση δροσιάς στο δέρμα.

@pipatavaress

Φορέστε ρούχα!

Μην σαν κάνει εντύπωση αυτό. Το γυμνό δέρμα όταν ακουμπάει πάνω σε επίσης γυμνό δέρμα ζεσταίνεται και ιδρώνει πολύ πιο εύκολα, απ’ ότι αν είναι καλυμμένο με ένα κομμάτι ύφασμα που απορροφά τον ιδρώτα. Επίσης η επιδερμίδα προστατεύεται και δεν έρχεται σε άμεση επαφή με τον ήλιο, άρα καθυστερεί να ανεβάσει θερμοκρασία και να ιδρώσει. Αρκεί όπως είπαμε, τα υφάσματα να είναι πάντα βαμβακερά.   

@pipatavaress
Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα