#Style Project Μινιμαλιστική αισθητική: 10 tips που ακoλουθούν οι bloggers που την υποστηρίζουν
Instagram@Streetstyleluxe

Αρχικά να σας πω ότι ο “μινιμαλισμός” χρησιμοποιήθηκε τη δεκαετία του 1960 για να περιγράψει μια λιτή και συγχρόνως αυστηρή γλυπτική. Ωστόσο μεταφέρεται σαν όρος και στη μόδα, θέλοντας να περιγράψει και να υποστηρίξει ακριβώς το ίδιο. Δεν υπάρχει αυτό που λέμε “basic” στην μινιμαλιστική μόδα. Το μινιμαλιστικό στυλ διερευνά την οπτική εμφάνιση μορφών, γραμμών, σχημάτων, υφών και όγκων.

Πολλές φορές είναι πολύ πιο εύκολο να κάνετε μια statement εμφάνιση με έντονα χρώματα, παρά να σχηματίσετε ένα look προσπαθώντας να συνδυάσετε αποχρώσεις του ίδιου χρώματος, διαφορετικές υφές, αντιθέσεις συμμετρίας και ασυμμετρίας, μαλακές και δομικές, σύγχρονες και κλασσικές.

Αυτό που λατρεύω στην μινιμαλιστική μόδα είναι το πλέξιμο των γήινων τόνων, που αποπνέει μια ηρεμία, ισορροπία, καθαρή μορφή, κομψότητα και διαχρονικότητα.

  1. Ουδέτερη χρωματική παλέτα

Κυρίως μαύρο, άσπρο, γκρι και nude με δόσεις navy, camel, burgundy και ροζ. Είναι οι αποχρώσεις που μπορούν να δώσουν την αίσθηση της αντίθεσης και του mix&match.

  1. Back to basics 

Μην υποτιμήσετε την απλότητα που προσδίδουν τα basic κομμάτια μιας ντουλάπας. Ένα λευκό πουκάμισο, ένα cigarette παντελόνι, μαύρα loafers, σαν πρώτη ανάγνωση φαίνονται απλά, σαν δεύτερη όμως μην ξεχνάτε ότι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η εφαρμογή τους, η ποιότητά τους και η αρμονία που μπορεί να προσδώσει το κάθε κομμάτι ξεχωριστά.

  1. Αρχιτεκτονική

Καθαρές και αυστηρές γραμμές, με μια δόση “σκληρότερων” λεπτομερειών που μετατρέπουν το μοντέρνο σε κλασσικό.

  1. Περιστασιακή χρήση των statement pieces

Η μεμονωμένη χρήση basic ρούχων σίγουρα είναι βαρετή! Γι’ αυτό μπορείτε ν’ ανεβάσετε την συνολική εικόνα μ’ ένα floor-length παλτό ή με ψηλές κροκό μαύρες γόβες.

  1. High quality υφάσματα

Κασμίρ, μαλλί, μετάξι και δέρμα, είναι τα υφάσματα που δίνουν την αίσθηση του ανεπιτήδευτου και του luxury σε μια εμφάνιση.

  1. Minimal αξεσουάρ 

O μινιμαλισμός “δεν αγαπά” την υπερβολή στα αξεσουάρ, για το λόγο αυτό επιλέξτε ντελικάτα κοσμήματα, chunky φουλάρια, καπέλα, τη σωστή ζώνη και μια δερμάτινη τσάντα.

  1. Συνδυάστε αρμονικά το ανδρόγυνο στιλ με τη θηλυκότητα της προσωπικότητά σας 

Η αντιπαραβολή και η ανάμειξη των παραδοσιακά θηλυκών και αρσενικών, ενίοτε και η χρήση unisex, κομματιών, στοιχείων μπορούν να οδηγήσουν σε ένα ισχυρό και ταυτόχρονα εντυπωσιακό, αλλά και αρμονικό σύνολο.

  1. Δημιουργήστε contrast υφασμάτων και υφών  

Προσθέστε βάθος και αντίθεση, συνδυάζοντας διαφορετικά υφάσματα και υφές. Για παράδειγμα μετάξι με δέρμα, πλεκτό με δέρμα, chiffon με μαλλί και πινελιές από tweed, denim ή lace.

  1. Παίξτε με τις αναλογίες 

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να δώσετε μια αίσθηση extravaganza στο στυλ σας, είναι να συνδυάσετε ένα skinny jean μ’ ένα oversized πουκάμισο ή top, ένα lingerie μ’ ένα oversized blazer.

  1. Προσθέστε flair pieces 

Aναβαθμίστε το look σας με cutouts, ασυμμετρίες και layering.

 

CT’ STYLEPROJECT by Christina Tripodianaki

INSTAGRAM: CT’ STYLEPROJECT

INSTAGRAM: Christina_trip_

SITE: www.ctstyleproject.com

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα