Σοφία Κοκοσαλάκη: Ποια ήταν η ταλαντούχα σχεδιάστρια μόδας;

Η Σοφία Κοκοσαλάκη έφυγε σε ηλικία 47 ετών από τη ζωή, σκορπώντας θλίψη στην οικογένεια και τους φίλους της, αλλά και στον χώρο της μόδας. Η ταλαντούχα σχεδιάστρια ρούχων και κοσμημάτων, η οποία είχε γίνει διάσημη σε παγκόσμιο επίπεδο  με τις δημιουργίες της, οι οποίες είχαν έντονο αρχαίο ελληνικό στοιχείο είχε κάνει τις γυναίκες να λατρέψουν τα σχέδια της.

Η Σοφία Κοκοσαλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε τις σπουδές της από το τμήμα φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και αργότερα έγινε δεκτή σε μία από τις μεγαλύτερες σχολές μόδας στον κόσμο, το Central Saint Martins College of Art and Design στο Λονδίνο. Ήδη από την περίοδο των σπουδών της, η σχεδιάστρια μόδας συνεργαζόταν με έναν από τους μεγαλύτερους ελληνικούς τίτλους περιοδικών, το περιοδικό Γυναίκα, ενώ δημιουργίες της πωλούνταν σε καταστήματα όλης της χώρας.

Η πρώτη ολοκληρωμένη συλλογή της, η οποία προοριζόταν για άντρες και γυναίκες παρουσιάστηκε το 1999. Η σχεδιάστρια μόδας είχε αναλάβει μάλιστα τον σχεδιασμό των κοστουμιών για τους Ολυμπιακούς αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα το 2004. Εκείνη τη χρονιά μάλιστα κέρδισε και το βραβείο New Generation Designer.

Μετά τη δημιουργία και την εξέλιξη του δικού της brand, η σχεδιάστρια είχε αναλάβει τη διεύθυνση του brand Diesel Black Gold, αλλά και την αναβίωση του γαλλικού οίκου μόδας Vionnet.

Στη λίστα με τις επιτυχίες της βρίσκεται και ο σχεδιασμός των στολών της αεροπορικής εταιρείας AEGEAN, τόσο για τους πιλότους όσο και για τις αεροσυνοδούς.

https://www.instagram.com/p/ByDglIGg2Ju/

Η Σοφία Κοκοσαλάκη είχε ως έδρα της το Λονδίνο, όπου και εγκαταστάθηκε με σκοπό να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα. Να σχεδιάζει ρούχα, τα οποία αναδεικνύουν την ομορφιά του αρχαιοελληνικού στιλ, με έναν πιο μοντέρνο και σύγχρονο τρόπο.

https://www.instagram.com/p/BkIqhj_gyv5/

Η σχεδιάστρια συνήθιζε να χρησιμοποιεί συγκεκριμένες τεχνικές όπως ντραπέ, με χειροποίητες λεπτομέρειες, αρχιτεκτονικές γραμμές, ενώ πολύ συχνά επέλεγε να προσθέσει στις δημιουργίες της στοιχεία αρχαιοελληνικών, μινωικών αλλά και βυζαντινών χρόνων.

Τα τελευταία χρόνια, η σχεδιάστρια μόδας είχε αφήσει για λίγο τον σχεδιασμό των pret a porte συλλογών και είχε εστιάσει στα κοσμήματα. Βαθιά επηρεασμένη από τη μινωική εποχή και γενικά από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, τα κοσμήματα της ήταν η επιτομή της κομψότητας.  Είχε σχεδιάσει μάλιστα και μία συλλογή βραχιολιών που κυκλοφόρησαν αποκλειστικά από τα ΕΛΤΑ για τους σκοπούς του ιδρύματος IFG και διατέθηκαν για την αγορά εξοπλισμού για παιδιατρικές μονάδες του νοσοκομείου Ρεθύμνου, καθώς η σχεδιάστρια έτρεφε μία ιδιαίτερη αγάπη στην Κρήτη, τόπο καταγωγής των γονιών της.

Instafeed

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα