Σκανδιναβικό VS Πορτογαλικό Στιλ: Εσείς σε ποια ομάδα ανήκετε;
Πορτογαλικό στιλ
Credit: Vincomontanari/Instagram

Καθώς η μόδα αλλάζει συνεχώς, ένας αιώνιος διάλογος κάνει την εμφάνισή του ανάμεσα σε δύο διαφορετικά στιλ. Στο επίκεντρο αυτού είναι τα κορίτσια της Πορτογαλίας και τα διάσημα Scandi girls. Δύο εντελώς διαφορετικά αλλά εξίσου ενδιαφέροντα στιλ που κατακλύζουν τις πλατφόρμες των social media και τα feeds μας. Αλλά, σε τι διαφέρουν αυτές οι δύο εθνικότητες ως προς την αισθητική και σε ποια ομάδα ανήκουμε εμείς;

Portuguese Girls

Η πορτογαλική αισθητική έχει ως βάση την παράδοση και τον πειραματισμό. Με τη Victoria Montanari να λειτουργεί ως επικεφαλής αυτού του στιλ, τα κορίτσια της Πορτογαλίας αγκαλιάζουν την εκκεντρικότητα και την ατομικότητα. Αντί για τα συνηθισμένα, επιλέγουν το αναπάντεχο, με εντυπωσιακά παντελόνια γεμάτα prints, μπλούζες που δεν ταιριάζουν και παπούτσια που ξεχωρίζουν. Η βάση αυτού του στιλ είναι η διάθεση για παιχνίδι με τα χρώματα, με τα μοτίβα και τις υφές, δημιουργώντας έναν κόσμο εκκεντρικό και ενδιαφέροντα.

Scandi Girls

Από την άλλη πλευρά του φάσματος της μόδας, το σκανδιναβικό στιλ αποπνέει απλότητα και κομψότητα. Με τη Matilda Djerf να είναι η εικόνα αυτού, οι Σκανδιναβές προτιμούν την κλασική φινέτσα με ένα ανανεωμένο twist. Στοιχεία όπως τα λινά παντελόνια, τα πλεκτά πουλόβερ και τα αθλητικά παπούτσια είναι βασικά στοιχεία αυτού του στιλ, το οποίο εστιάζει στην αισθητική του μίνιμαλ και στην απλότητα των γραμμών.

Εσείς σε ποια ομάδα ανήκετε;

Καθώς εξερευνούμε αυτά τα δύο εντυπωσιακά trends, είναι σημαντικό να αναρωτηθούμε ποιο από αυτά ταιριάζει καλύτερα στην προσωπικότητά μας και στον τρόπο ζωής μας. Αν αγαπάμε τον πειραματισμό και την εκκεντρικότητα, το πορτογαλικό στιλ μπορεί να είναι η ιδανική επιλογή. Αντίθετα, αν προτιμούμε την απλότητα και την κομψότητα, το σκανδιναβικό μπορεί να μας προσφέρει αυτό που ψάχνουμε. Είναι με λίγα λόγια μίνιμαλ versus μάξιμαλ.

Σε τελική ανάλυση, όμως, το στιλ είναι μια προσωπική επιλογή και η πραγματική ομορφιά κρύβεται στην αυτοπεποίθηση και την άνεση που νιώθουμε με αυτό που φοράμε. Επομένως, ανεξαρτήτως του αν είμαστε Portuguese ή Scandi girls, το πιο σημαντικό είναι να φοράμε μόνο ό,τι μας αρέσει!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα