Πώς να ξεχωρίσετε τις αυθεντικές τσάντες από τις «μαϊμού» – 6 εύκολοι τρόποι για να μην πέσετε θύματα απάτης
Credit: Jacquemus/Instagram

Ο κόσμος της μόδας αναπτύσσεται με αστραπιαία ταχύτητα και οι αγαπημένες μας τσάντες γίνονται αντικείμενο πόθου και αναζήτησης. Ωστόσο, με τη δημοτικότητα που αποκτούν, οι τσάντες μεγάλων οίκων συχνά αντιγράφονται από απατεώνες.
Οι τσάντες «μαϊμού» έχουν πλέον κατακλύσει τον κόσμο της μόδας και είναι πολύ εύκολο να πέσετε θύματα απάτης και να δώσετε τα χρήματά σας σε κάτι που δεν αξίζει.

Μην ανησυχείτε όμως! Σας έχουμε καλυμμένες με μια λίστα από 6 εύκολους τρόπους για να αναγνωρίσετε μια ψεύτικη τσάντα και να απολαύσετε το αυθεντικό, υπέροχο κομμάτι που αξίζετε.

Εστιάστε στις δημοφιλείς τσάντες

Η μεγάλη ζήτηση των αυθεντικών τσαντών είναι που οδηγεί στην αντιγραφή τους. Οι εμβληματικές τσάντες από Hermès, Chanel και Louis Vuitton είναι από τις πιο υψηλά πλασαρισμένες, γι’ αυτό και θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές αν αναζητάτε μία από αυτές. Είναι πιθανό να βρείτε αντίγραφα σε διάφορα καταστήματα και online πλατφόρμες και μάλιστα, σε αυξημένες τιμές!

Επιλέξτε προσεκτικά τον πωλητή

Η φήμη είναι τα πάντα. Αν σας εμφανιστεί μια διαφήμιση στο Instagram από μια άγνωστη luxury εταιρεία, κάντε πρώτα μια έρευνα, διαβάστε κριτικές για την εταιρεία και ελέγξτε καλά τον πωλητή πριν δώσετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας. Και πάνω από όλα, βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία διαθέτει «εγγύηση γνησιότητας».

Δημιουργήστε μια λίστα ελέγχου αυθεντικότητας

Ανεξάρτητα από τη μάρκα, εστιάστε στα παρακάτω στοιχεία για να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζουν με την ακριβή περιγραφή του σχεδιαστή:

Υλικά (φερμουάρ, χαραγμένα σήματα, φινιρίσματα)

Λογότυπο και σφραγίδα “made in…”

Τυπογραφία

Κωδικός ημερομηνίας ή ID σχεδιαστή (Βεβαιωθείτε ότι η γραμματοσειρά και ο κωδικός ημερομηνίας ή ID ταιριάζουν με την αντίστοιχη χρονική περίοδο συλλογής.)

Υλικά που χρησιμοποιούνται στο εξωτερικό και το εσωτερικό (δέρμα, υφάσματα, φόδρα)

Συνολική κατασκευή

Αξεσουάρ της τσάντας και συσκευασία

Κάντε χρήση των αισθήσεων σας

Η αγορά μιας τσάντας από κοντά είναι πάντα καλύτερη γιατί μπορείτε να την ελέγξετε με τα ίδια σας τα χέρια. Ελέγξτε την ποιότητα της κατασκευής και των υλικών που χρησιμοποιούνται. Γενικά, το δέρμα φαίνεται και μυρίζει σαν δέρμα και οι περισσότερες τσάντες είναι φτιαγμένες από αυτό!

Ψάξτε για συνέπεια στο στιλ

Οι μεγάλοι οίκοι μόδας μπορεί να λανσάρουν συνεχώς καινούργια προϊόντα, ωστόσο, παραμένουν πάντα πιστοί στην αισθητική της επωνυμίας τους. Επομένως, αν δείτε μια υπερβολικά μοντέρνα και εκκεντρική Chanel τσάντα, πιθανότατα να πρόκειται για απομίμηση μιας και ο συγκεκριμένος οίκος είναι γνωστός για τη συνέπειά του στην κομψότητα.

Εξετάστε την τυπογραφία

Η τυπογραφία είναι συχνά ένα από τα κύρια στοιχεία που μας αποκαλύπτει μια ψεύτικη τσάντα. Συγκεκριμένα, η γραμματοσειρά που θα δείτε στο λογότυπο είναι μοναδική για κάθε πολυτελή οίκο. Οπότε δώστε έμφαση στα κεφαλαία ή πεζά γράμματα, στο στιλ της γραμματοσειράς και σε όποια άλλη μικρή λεπτομέρεια μπορείτε να εντοπίσετε. Είναι ο πιο σίγουρος τρόπος!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα