Inclusive Fashion: Αυτά είναι τα κομμάτια-κλειδιά που τα κορίτσια με μεγάλο στήθος φοράνε ξανά και ξανά
Credit: Lauren Chan/Instagram

Το να είσαι μια ζουμερή γυναίκα διαφέρει με το να είσαι plus size, όσο και το να έχεις ένα πλούσιο ντεκολτέ με το να έχεις ένα πραγματικά μεγάλο στήθος. Το επίπεδο δυσκολίας στο να βρει κανείς τα κατάλληλα ρούχα στη μία και στην άλλη περίπτωση απέχει παρασάγγας. Κι αυτό μπορώ να σας το επιβεβαιώσω και από την προσωπική μου εμπειρία.

Το DNA της μητέρας μου με κληροδότησε ένα τίμιο αλλά καθόλου πρακτικό 85E (σε ευρωπαϊκά νούμερα). Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου εύχομαι να ήμουν flat chested. Η κοινωνία μου μετέφερε ότι το μικρό ή ανύπαρκτο στήθος είναι πιο κομψό. Αυτό τους είχε μείνει για να ονομάσουν κομψό…. Το πληθωρικό στήθος το είχαν σεξουαλικοποιήσει νωρίτερα, από καιρό. Σε ένα παράλληλο σύμπαν, οι flat chested γυναίκες που συναντώ όλα τα χρόνια θαυμάζουν το δικό μου κι εγώ το δικό τους. Εννοείται ότι θέλουμε πάντα αυτό που δεν έχουμε. Και εννοείται επί χίλια -επί άπειρο μη σας πω- ότι όλες, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχουμε πρακτικά προβλήματα και κόμπλεξ με το στήθος μας. Προφανώς. Κανείς δεν μιλάει ανοιχτά γι’ αυτό και φυσικά, όποτε πέφτει στο τραπέζι είναι στα πλαίσια του ερωτικού ενδιαφέροντος. Η σεξουαλικοποίηση του γυναικείου στήθους είναι βαθιά ριζωμένη στην κουλτούρα της κοινωνίας μας. Κι αυτό με τη σειρά του δημιουργεί μια κουλτούρα ντροπής και πολλά άλλα κακώς κείμενα, στα οποία δεν θα αναφερθώ εδώ.

Γράφω αυτό το άρθρο με διάθεση να βοηθήσω γυναίκες σαν εμένα, παρά να εμβαθύνω στο κοινωνικό του θέματος. Γιατί ξέρω πως είναι να ανοίγει το πουκάμισο στο συγκεκριμένο σημείο. Να μην στρώνει το φόρεμα καλά και να σε πιέζει στην πλάτη ή στις αμασχάλες. Να αποκλείεις συγκεκριμένα ρούχα γιατί δεν σου ταιριάζουν -με μοναδικό κριτηριο αυτό το μέρος του σώματος. Να μην φοράς oversized tops για να μην φαίνεσαι τεράστια. Να πρέπει να ασχολείσαι συνέχεια με το αν “φαίνεται πολύ προκλητικό” ένα μπλουζάκι (επειδή μας έχουν μάθει ότι το στήθος προκαλεί και πως εμείς φταίμε αν προκαλέσουμε κάποιον). Δεχτείτε λοιπόν το χέρι βοήθειας που σας προσφέρω παρακάτω με τις στιλιστικές μου προτάσεις, γιατί έχω χρόνια ταλαιπωρηθεί και τώρα έχω γνώση και σοφία για το τι πρέπει να έχει η δική μου ντουλάπα.

Spaghetti Straps

Το φόρεμα με τις λεπτές ράντες, μη μερωτάτε γιατί, μας ταιριάζει και βολεύει πολύ. Μοιάζει να αφαιρεί ενοχλητικά στοιχεία στη συνολική εικόνα και σα να ισορροπεί το αποτέλεσμα. Έξτρα πόντους στις ράντες που εύκολα αυξομειώνονται ή δένουν σαν κορδόνια. Βολεύουν γιατί κάνουν ένα φόρεμα να εφαρμόζει σε κάθε σωματότυπο. Sur mesure!

Ντραπέ Φορέματα

Θα σας σώσουν. Και αγκαλιάζουν τις καμπύλες σωστά αναδεικνύοντάς τες και δεν σας κάνουν να αισθάνεσθε “τραβήγματα”. Είτε σε φούστα, είτε σε φόρεμα, κάθε κομμάτι ντραπέ είναι καταδικασμένο να στρώνει γάντι.

Έντονοι Ώμοι

Αν δώσετε έμφαση στους ώμους, το μάτι του παρατηρητή θα πηγαίνει εκεί αναπόφευκτα, παραβλέποντας το ντεκολτέ σας. Αν δεν αντέχετε την δυσκολία κίνησης που δημιουργούν οι βάτες, καλύτερα δοκιμάστε αυτό το νέο κόψιμο που βλέπουμε πολύ από πέρυσι σε μπλουζάκια και φορέματα όπου το μανίκι σταματά λίγο μετά τους ώμους. Επίσης οπτικά δημιουργεί μια ισορροπία στην εικόνα.

Κορσέδες

Όλα τα φώτα είναι στραμμένα σε αυτό το κομμάτι της γκαρνταρόμπας που πια “αισθάνεται” πολύ εξωστρεφές, παρότι μέχρι ώρας άνηκε στην οικογένεια των εσωρούχων. Εννοείται μας ταιριάζει -γιατί τονίζει την μέση μας- και μας βολεύει -γιατί μας στηρίζει και δεν μας περιορίζει.

Ζιβάγκο

Το λάστιχο βολεύει και γι αυτό το αγαπημένο είδος τοπ των κοριτσιών με μεγάλο στήθος είναι το smocked top, στην ελλάδα γνωστό ως “φωλιά”. Ωστόσο ίσως να μην είχατε σκεφτεί πόσο βολικό μπορεί να είναι και ένα ζιβάγκο από κάποιο φιλικό προς το δέρμα ύφασμα όπως το βαμβάκι. Απλώς στρώνει επάνω σας σαν δεύτερο δέρμα και δεν δημιουργεί κανέναν έξτρα όγκο, που ούτως ή άλλως δεν χρειαζόμαστε.

Oversized tops

Το ξέρω ότι λίγο παραπάνω σας είπα ότι μας δείχνουν τεράστιες, αλλά αυτό μπορεί να αποφευχθεί με μια ζώνη ή ακόμα πιο εύκολα με το να βάλουμε το τοπ μας λίγο μέσα στο παντελόνι μας. Ξέρει η παλιά!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα