Σχεδιαστής μόδας μηνύει Nike και Μάικλ Τζόρνταν και ζητά 30 εκατ. δολάρια αποζημίωση
Instagram @portusimaging

Ο Rocco Giordano, σχεδιαστής μόδας με έδρα τη Νέα Υόρκη υπέβαλλε μήνυση στη Nike και τον Michael Jordan, στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Manhattan την περασμένη Δευτέρα. Ο ίδιος, ισχυρίζεται ότι το brand, έκλεψε ένα logo του, το οποίο χρησιμοποίησε για τη σειρά του NBA «All-Star Weekend», στις αρχές τις χρονιάς.

Η κατηγορία είναι για παραβίαση εμπορικών σημάτων και πνευματικών δικαιωμάτων. Ζητά αποζημίωση τουλάχιστον 30 εκατομμύρια δολάρια.

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι o σχεδιαστής Cody Hudson, επίσης εναγόμενος, χρησιμοποίησε ένα σχέδιο με ένα αστέρι έξι σημείων, που ήταν πανομοιότυπο με το λογότυπο που χρησιμοποίησε η μάρκα του Giordano, «Faded Royalty».

Ο Giordano υποστηρίζει ότι τα σχέδια για το «Orange Line» του Jordan, ήταν τόσο παρόμοια που έλαβε συγχαρητήρια μηνύματα από φίλους του κλάδου της μόδας.

«Δεν μεταβίβασε και δεν έχει μεταβιβάσει το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας του στο λογότυπο έξι σημείων στη Nike, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα και ήταν εντυπωσιακό που έμαθε ότι οι καρποί της εργασίας του χρησιμοποιούνταν χωρίς τη συγκατάθεση του για κέρδη, από μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ένδυσης στον κόσμο », αναφέρει γραπτώς το παράπονο.

Ο Giordano είπε ότι δημιούργησε το λογότυπο των έξι σημείων το 2000 και απέκτησε εμπορικό σήμα για το σχέδιο το 2012. Η αγωγή υποστηρίζει, ότι ο σχεδιασμός ήταν γνωστός μέσω εμφανίσεων στην εθνική τηλεόραση, καθώς και σε αναδυόμενα καταστήματα για το εμπορικό σήμα της Giordano στη Νέα Υόρκη.

Η Nike δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα για σχολιασμό της αγωγής.

Εκτός από την αποζημίωση, ο Giordano επιδιώκει μια μόνιμη εντολή κατά της περαιτέρω χρήσης του σχεδιασμού.

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο Fortunegreece.com

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα