Προς πώληση το σπίτι του Alexander McQueen

Getty Images/ Ideal Images

To υπερπολυτελές σπίτι στη περιοχή του Mayfair, το οποίο ο πρόωρα χαμένος Alexander McQueen ανακαίνιζε αλλά στο οποίο δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να μείνει, ολοκληρώθηκε και διατίθεται πλέον προς πώληση.

Το σπίτι των 2500 τ.μ. στην οδό Dunraven του Λονδίνου αγοράστηκε από τη μεσιτική εταιρεία Aspire, ένα χρόνο μετά το θάνατο του σχεδιαστή το 2010 και προβλέπεται να πωληθεί προς 7,25 εκατομμύρια αγγλικές λίρες. Διαθέτει τρία υπνοδωμάτια, δύο από τα οποία έχουν τις δικές τους ιδιωτικές αυλές και μία γαλάζια τιμητική πλακέτα του μη κυβερνητικού οργανισμού, English Heritage, ο οποίος τίμησε με αυτό τον τρόπο έναν από τους προηγούμενους κατοίκους του σπιτιού, το συγγραφέα PG Wodehouse.

Σε μία συνέντευξη που έδωσε λίγο πριν από το θάνατό του ο McQueen μίλησε για το πόσο ανυπομονούσε να διακοσμήσει τη νέα του ιδιοκτησία και αποκάλυψε τον ενθουσιασμό του να μαγειρέψει στη νέα του κουζίνα. Μίλησε επίσης για το κρασί που ο Francois Henri Pinault – o διευθύνων σύμβουλος της Kering, της επώνυμης μητρικής εταιρείας του McQueen – θα του έστελνε τα Χριστούγεννα και παρά το γεγονός ότι μάλλον η διακόσμηση δεν έχει σχέση με αυτό που ο McQueen είχε στο μυαλό του, το κελάρι με τα κρασιά έχει διατηρηθεί.