Πριγκίπισσα Diana: Το iconic φόρεμα που πωλήθηκε για 102.000 λίρες

Ένα από τα πιο εμβληματικά φορέματα της πριγκίπισσας Diana, πωλήθηκε το βράδυ της Τρίτης από οίκο δημοπρασιών στο νότιο Λονδίνο για 102.000 λίρες. Ο αγοραστής είναι ένα μουσείο του εξωτερικού- αν και δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα.

Η Kerry Taylor, ειδική σε δημοπρασίες μόδας και η οποία οργάνωσε τη δημοπρασία «Passion for Fashion» δήλωσε στον ξένο Τύπο ότι το εμβληματικό φόρεμα πρόκειται να αγαπηθεί και να προσεχθεί ιδιαίτερα ενώ συμπλήρωσε πως είναι το ρούχο εκείνο που κάθε μικρό κορίτσι αποτυπώνει στις ζωγραφιές του όταν θέλει να «ντύσει» μία πριγκίπισσα. Η περίτεχνη δημιουργία είναι στο χρώμα του λευκού με λεπτομέρειες χρυσού ενώ διαθέτει κρύσταλλα και μαργαριτάρια.

Η απαστράπτουσα βραδινή τουαλέτα είναι σχεδιασμένη από τον Dαvid και την Elizabeth Emanuel και ανήκει στη συλλογή Diaghilev του 1986. Η Diana έκανε πολλές διάσημες εμφανίσεις με το φόρεμα -το οποίο συνδύαζε με καπέλο ή τιάρα- συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο Bolshoi Ballet και στην πρεμιέρα της ταινίας του James Bond «The Living Daylights», στο Λονδίνο.

Η Taylor τόνισε ότι η Diana λάτρευε αυτό το φόρεμα καθώς επίσης και άλλες πολλές δημιουργίες των Emanuel. Τόσο πολύ που επέλεξε αυτούς για να σχεδιάσουν το νυφικό της.

Διαβάστε ακόμη:

Diana: Το μοναδικό στυλ της πρόωρα χαμένης πριγκίπισσας

Diana: Οι 10+1 πιο ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη ζωή της