Πώς θα διατηρήσετε τα ρούχα και τα αξεσουαρ σας από suede δέρμα σε άριστη κατάσταση

Πουκάμισα, παλτό, jackets, μπλούζες, τσάντες και παπούτσια σε suede ύφασμα. Είναι μερικά από τα αγαπημένα μας κομμάτια που πάντα θέλουμε να έχουμε στη συλλογή μας. Το suede άλλωστε είναι ένα από τα πιο κομψά και chic υφάσματα που αμέσως αναβαθμίζουν ένα σύνολο μας.

Όσο και να αγαπάμε το suede όμως θα πρέπει να παραδεχτούμε πως χρειάζεται μία ιδιαίτερη φροντίδα. Έτσι συγκεντρώσαμε τα πιο χρήσιμα tips για να διατηρήσετε στην εντέλεια τα αγαπημένα μας κομμάτια.

Πρέπει να φροντίζετε τα suede κομμάτια της συλλογή σας από την αρχή

Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να περιμένετε να πάθει κάτι κάποιο ρούχο ή αξεσουάρ για να το φροντίσετε. Από τα πρώτα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να προμηθευτείτε μία ειδική βούρτσα για τον καθαρισμό των suede δερμάτων και να καθαρίζετε τα ρούχα, τις τσάντες ή τα παπούτσια σας κάθε φορά που επιστρέφετε σπίτι. Εάν δεν θέλετε να αγοράσετε κάποια βούρτσα, ένα καθαρό πανί είναι μία εξίσου καλή επιλογή για να καθαρίσετε τα suede δέρματα.

Να είστε προσεκτικές στην αποθήκευση του

Ένας από τους χειρότερους εχθρούς του suede είναι η σκόνη. Έτσι, κάθε φορά που δεν πρόκειται να φορέσετε κάποια κομμάτια της συλλογής σας από αυτό το δέρμα, φροντίστε να τα αποθηκεύσετε σε ειδικές συσκευασίες. Μη πετάξετε δηλαδή το κουτί των παπουτσιών σας, κρατήστε το για να τα αποθηκεύετε, ακριβώς όπως πρέπει να κάνετε και με τις τσάντες σας. Όσον αφορά στα ρούχα σας, καλό είναι να τα αποθηκεύετε σε υφασμάτινες συσκευασίες ώστε να μην σκονιστούν ή γδαρθούν. Έτσι θα διατηρηθούν σε άριστη κατάσταση και εσείς θα τα φοράτε για πολύ καιρό ακόμα.

Να παρατηρείτε πάντα τον καιρό

Ένα κλικ σε κάποιο site που παρουσιάζει τι καιρικές συνθήκες πρόκειται να επικρατήσουν την επόμενη ημέρα θα πρέπει να είναι το Νο1 βήμα που πρέπει να κάνετε πριν αποφασίσετε εάν θα φορέσετε το αγαπημένο σας suede jacket ή θα κρατήσετε την suede τσάντα σας την επόμενη ημέρα. Αυτό θα πρέπει να συμβεί καθώς το νερό δεν είναι και ο καλύτερος φίλος του suede και εμείς σίγουρα δεν θέλουμε να χαλάσουμε τα αγαπημένα μας κομμάτια απλώς επειδή είναι μία βροχερή μέρα.

Προσέξτε πολύ τους συνδυασμούς που δημιουργείτε;

Όπως έχετε καταλάβει, τα suede υφάσματα είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητα. Εκτός των άλλων πραγμάτων που θα πρέπει να προσέξετε, θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας τους συνδυασμούς που θέλετε να δημιουργήσετε. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να κρατήσετε μία ανοιχτόχρωμη suede τσάντα θα πρέπει να αποφύγετε να φορέσετε κάποιο σκουρόχρωμο πανωφόρι, μπλούζα ή πουκάμισο, καθώς με την τριβή που υπάρχει είναι πολύ πιθανό η τσάντα σας να αλλοιωθεί και να πάρει χρώμα από το σκουρόχρωμο ρούχο σας. Εάν συμβεί αυτό είναι αρκετά δύσκολο να επαναφέρετε μετά τη τσάντα σας στην αρχική της μορφή. Συνεπώς, προτιμήστε να συνδυάζετε σωστά τα χρώματα ή τα suede κομμάτια που θα φοράτε να μην έρχονται σε τριβή με κάποια άλλα κομμάτια τους συνόλου σας.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα