Πώς να συρρικνώσετε τα ρούχα σας χωρίς να τα καταστρέψετε
Καμηλό μάλλινο παλτό
Credit: Guest in Residence/Instagram

Σας έχει τύχει ποτέ να πλύνετε ένα αγαπημένο ρούχο μόνο για να ανακαλύψετε μετά ότι έχει συρρικνωθεί ή χαλαρώσει απότομα; Μην ανησυχείτε! Υπάρχουν τρόποι όχι μόνο να διορθώσετε αυτά τα προβλήματα αλλά και να προσαρμόσετε τα ρούχα σας στο επιθυμητό μέγεθος. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και συρρικνώστε τα ρούχα σας στο λεπτό.

Συρρίκνωση ρούχων

Η διαδικασία συρρίκνωσης ρούχων μπορεί να είναι εύκολη και αποτελεσματική, αρκεί να ακολουθήσετε ορισμένα βήματα. Αν θέλετε να συρρικνώσετε τα ρούχα σας εσείς οι ίδιες στο σπίτι, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

Ρυθμίστε τη θερμοκρασία: Χρησιμοποιήστε το πλυντήριο και το στεγνωτήριο σε υψηλή θερμοκρασία, καθώς η θερμότητα είναι ο κύριος τρόπος συρρίκνωσης των ρούχων.

Δώστε σημασία στο ύφασμά σας: Ορισμένα υφάσματα συρρικνώνονται καλύτερα από άλλα. Προτιμήστε αυτά με τις φυσικές ίνες όπως βαμβάκι, που συρρικνώνονται ευκολότερα, για καλύτερα αποτελέσματα.

Τελειώστε με βραστό νερό: Αν θέλετε περισσότερη συρρίκνωση, βουτήξτε το ρούχο σε ένα μπολ με βραστό νερό, αφήστε το για 20-30 λεπτά, και στη συνέχεια στεγνώστε το σε υψηλή θερμοκρασία.

Άνοιγμα υπερβολικά συρρικνωμένων ρούχων

Αν ανακαλύψετε πως τα ρούχα σας έχουν συρρικνωθεί υπερβολικά, υπάρχουν τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να «ανοίξετε» το ύφασμα.

Λάδωμα των ινών: Εάν το ύφασμα είναι υπερβολικά συρρικνωμένο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο λάδι για να λιπανθούν οι ίνες. Αυτό θα βοηθήσει το ύφασμα να χαλαρώσει και να επανακτήσει την ελαστικότητά του.

Εκτεταμένο τέντωμα: Το τέντωμα του ρούχου είναι απαραίτητο για να επαναφέρετε το μέγεθος του. Τοποθετήστε το σε μια επίπεδη επιφάνεια και τραβήξτε το προσεκτικά προς όλες τις κατευθύνσεις.

Κρύο νερό και υγρασία: Πλύνετε το ρούχο με κρύο νερό και αφήστε το να στεγνώσει φυσικά. Η υγρασία σε συνδυασμό με το κρύο στέγνωμα μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση του μεγέθους.

Και να θυμάστε- είτε επιλέγετε να συρρικνώσετε, είτε να επεκτείνετε τα ρούχα σας, η σωστή φροντίδα είναι πάντα το κλειδί για να διατηρήσετε την αγαπημένη σας γκαρνταρόμπα σε άριστη κατάσταση.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα