Ποια είναι τα στιλιστικά λάθη που κάνουμε οι περισσότερες γυναίκες καθημερινά;

Instagram @juliannawilde

Φορέματα που φαίνονται μεγάλα πάνω μας, blazers που δεν κολακεύουν τη σιλουέτα μας, maxi φορέματα που δεν έχουν σωστό μήκος ή μέγεθος. Όλα αυτά είναι λάθη που υποβαθμίζουν τις εμφανίσεις μας και είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι, τα κάνουμε οι περισσότερες γυναίκες στην καθημερινότητα μας. Μπορεί να φταίει ο ελάχιστος χρόνος ή το πώς δεν έχουμε πειραματιστεί αρκετά ακόμα με το στιλ μας. Ευτυχώς βέβαια για εμάς, τα νέα είναι καλά, αφού το να παρατηρήσουμε λίγο καλύτερα τα looks μας είναι αρκετό για να αντιληφθούμε τα λάθη αυτά.

Instagram @carolinaherrera

Πώς μπορούμε όμως να τα αποφύγουμε;

Λάθος εφαρμογή ρούχων

Ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στην εμφάνιση μας είναι η επιλογή ρούχων που δεν ταιριάζουν στο σώμα μας. Μπορεί να φταίει το νούμερο και να χρειαζόμαστε μικρότερο ή μεγαλύτερο. Μπορεί να μην είναι η κατάλληλη επιλογή για την σιλουέτα μας. Αν έχετε αμφιβολία για ένα κομμάτι της γκαρνταρόμπα σας, το οποίο μπορεί να είναι αρκετά φαρδύ, φορέστε μία ζώνη στην μέση, ώστε να δημιουργήσετε καμπύλες στο σώμα σας ή να αναδείξετε καλύτερα τον σωματότυπο σας. Επίσης, την επόμενη φορά που θα βγείτε για ψώνια, πριν μπείτε στο δοκιμαστήριο πάρτε μαζί σας ένα νούμερο μικρότερο και ένα μεγαλύτερο από αυτό που επιλέγετε συνήθως. Πολλές φορές μένουμε σταθερές στο νούμερο που νομίζουμε ότι είναι καλύτερο για εμάς και δεν κάνουμε δοκιμές.

Instagram @juliannawilde

Blazer που δεν ταιριάζουν στον σωματότυπο σας

Αν θέλετε να προσθέσετε μία δόση πολυτέλειας ακόμα και στα καθημερινά σας outfits επιλέξτε ένα blazer, που εφαρμόζει τέλεια στο σώμα και σας κάνει να νιώθετε άνετα. Έτσι, τα office αλλά και τα casual chic σύνολα σας θα γίνουν ακόμα πιο κομψά. Extra tip: Φέτος τον χειμώνα προσθέστε στη συλλογή σας ένα blazer σε έντονη απόχρωση όπως το κόκκινο.

Φορέματα που δεν σας κολακεύουν

Όποια και αν είναι η εποχή, ένα φόρεμα είναι πάντα για εμάς μία από τις αγαπημένες μας στιλιστικές επιλογές. Είναι άνετα, πολύ κομψά και φυσικά μας κάνουν να νιώθουμε όμορφες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές ώστε το φόρεμα να εφαρμόζει τέλεια και να αναδεικνύει τη σιλουέτα μας. Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα φόρεμα και δεν είστε σίγουρες, παρατηρήστε τον τρόπο που στρώνει στην περιοχή του στήθους σας, αλλά και το μήκος του. Τότε, θα βρείτε την σωστή απάντηση.