Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε οι γυναίκες όταν επιλέγουμε μαγιό;

Instagram@sincerelyjules

Καλοκαιρινές διακοπές σημαίνει χαλάρωση δίπλα στο κύμα ή στην πισίνα, δροσερές βουτιές που μας αναζωογονούν και γενικώς να είμαστε με το μαγιό όλη μέρα. Αυτό αυτομάτως σημαίνει πως πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές με την επιλογή του μαγιό που θα κάνουμε. Ακόμα και αν γνωρίζουμε ήδη κάποια tips για το πώς να διαλέξουμε την σωστή γραμμή ανάλογα με το σωματότυπο μας, οι περισσότερες γυναίκες συνεχίζουμε να κάνουμε κάποια λάθη.

Ποια είναι αυτά και πως μπορούμε να τα αποφύγουμε φέτος;

Δεν ξεπλένετε το μαγιό σας

Το νερό της θάλασσας και της πισίνας μπορεί να είναι άκρως απολαυστικό όταν χαλαρώνουμε και κάνουμε τις βουτιές μας, ωστόσο μπορεί να προκαλέσει φθορές στα μαγιό μας. Τόσο το αλάτι της θάλασσας όσο και το χλώριο που υπάρχει στο νερό της πισίνας προκαλεί φθορές στα μαγιό μας. Έτσι, θα πρέπει να τα προστατέψουμε όπως μπορούμε. Το πιο σημαντικό βήμα που πρέπει να κάνετε και να μην ξεχνάτε ποτέ είναι να ξεπλένετε τα μαγιό σας μετά από κάθε μπάνιο. Μόλις επιστρέψετε λοιπόν από το μπάνιο σας, φροντίστε να ξεπλύνετε το μαγιό σας με νερό βρύσης. Έτσι θα το διατηρήσετε σε καλή κατάσταση για πολύ καιρό ακόμα.

Δεν πειραματίζεστε με νέες γραμμές

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες γυναίκες από την στιγμή που θα ανακαλύψουμε τη γραμμή στα μαγιό που ταιριάζει περισσότερο στη σιλουέτα μας δεν κάνουμε δοκιμές. Αυτό που θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας όμως είναι πως το σώμα μας αλλάζει χρόνο με το χρόνο, έτσι είναι πιθανό να βρείτε και άλλες γραμμές που ταιριάζουν στη σιλουέτα σας και σας κάνουν να νιώθετε όμορφα. Την επόμενη φορά που θα βγείτε για να ψάξετε μαγιό, θυμηθείτε να πάρετε μαζί σας στο δοκιμαστήριο ακόμα και γραμμές μαγιό που υπό άλλες συνθήκες δεν θα επιλέγατε.

Δεν επιλέγετε το σωστό νούμερο

Αυτό είναι ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε οι γυναίκες και μάλιστα όχι μόνο στα μαγιό. Κάποιες επιλέγουμε να αγοράσουμε ένα μαγιό που μπορεί να είναι μεγαλύτερο από αυτό που θα φορούσαμε κανονικά επειδή έτσι νιώθουμε πιο άνετα. Κάποιες άλλες γυναίκες όμως αγοράζουμε μαγιό σε μικρότερο μέγεθος, έχοντας στο νου μας το νούμερο που φοράμε τα τελευταία χρόνια. Αν λοιπόν θέσετε ένα νέο στόχο στον εαυτό σας φέτος το καλοκαίρι, ας είναι αυτός. Να επιλέξετε το κατάλληλο νούμερο που θα σας κάνει να νιώθετε άνετα και θα αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σιλουέτα σας.

Να επιλέγετε το μαγιό σας με βάση το lifestyle σας

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Εάν σκοπεύετε να περάσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές χαλαρώνοντας σε μία ξαπλώστρα δίπλα στο κύμα, τότε ένα μπικίνι ή ένα θηλυκό ολόσωμο μαγιό είναι ό,τι χρειάζεστε. Εάν ανήκετε όμως στην κατηγορία των γυναικών που αγαπούν τα θαλάσσια sports ή τα αθλήματα στην άμμο όπως είναι το beach volley, θα πρέπει να κάνετε και τις αντίστοιχες επιλογές. Προτιμήστε ένα αθλητικό ολόσωμο μαγιό ή μπικίνι, το οποίο θα σας κάνει να νιώσετε ακόμα περισσότερο άνετα και θα σας προσφέρει ελευθερία κινήσεων.

Φοράτε μόνο μπικίνι ή ολόσωμο μαγιό

Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια οι τάσεις της μόδας στα beachwear κομμάτια έχουν βοηθήσει πολλές από εμάς να δοκιμάσουμε διαφορετικά μαγιό που μπορεί να μη φορούσαμε. Για παράδειγμα πολλές γυναίκες θεωρούν πως τα ολόσωμα μαγιό είναι κατάλληλα μόνο για γυναίκες μεγάλης ηλικίας. Κάτι που σίγουρα δεν ισχύει. Ένα ολόσωμο μαγιό με κοψίματα, το οποίο αγκαλιάζει τη σιλουέτα μας και τονίζει τη σιλουέτα μας είναι μία από τις πιο κομψές και θηλυκές επιλογές που μπορούμε να κάνουμε. Αντίστοιχα, πολλές γυναίκες θεωρούμε πως ένα μπικίνι θα τονίσει σημεία του σώματος μας που δεν θα θέλαμε. Ωστόσο, εάν βρούμε το κατάλληλο μπικίνι είναι σίγουρο πως θα νιώθουμε πολύ άνετα στην παραλία.

Δεν ακολουθείτε τις ανάγκες του σώματος σας

Μία γυναίκα με μεγάλο στήθος χρειάζεται ένα μπικίνι ή ένα ολόσωμο μαγιό που της προσφέρει έξτρα στήριξη. Μία γυναίκα με μικρό στήθος ίσως χρειάζεται ένα μαγιό με λίγη ενίσχυση. Εάν το σώμα σας είναι skinny και πολύ αθλητικό ένα ολόσωμο μαγιό με κοψίματα θα δημιουργήσει καμπύλες στη σιλουέτα σας. Σε κάθε περίπτωση, πάρτε λίγο χρόνο, παρατηρήστε το σώμα σας και έπειτα επιλέξτε ένα μαγιό που σας κάνει να νιώθετε η πιο όμορφη γυναίκα της παραλίας.