Γνωρίστε το μοντέλο της χρονιάς: Ποια είναι η Edie Campbell;

Τη Δευτέρα στα British Fashion Awards, ως μοντέλο της χρονιάς για το 2013, βραβεύτηκε η νεαρή Edie Campbell. H όμορφη βρετανίδα μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστή στην Ελλάδα, είναι όμως ένα από τα πιο σημαντικά ανερχόμενα μοντέλα στον κόσμο.

Γεννήθηκε το 1990 στη Μεγάλη Βρετανία και έχει ήδη ένα πλούσιο βιογραφικό, γεμάτο από σημαντικές συνεργασίες. Η πρώτη της δουλειά που τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της, ήταν αυτή όπου ο Mario Testino την φωτογράφισε για ένα θέμα για τους ανερχόμενους νέους που έχουν βάση το Λονδίνο. Μετά από αυτή τους τη συνεργασία, ο διάσημος φωτογράφος την επέλεξε για να πλαισιώσει την Kate Moss σε καμπάνια της εταιρείας Burberry. 

Στη συνέχεια συνεργάστηκε με πολλούς οίκους, όπως οι Alexander McQueen, Burberry, Marc Jacobs, Jil Sander, Cacharel και Lanvin, για τις διαφημιστικές τους καμπάνιες, ενώ είναι ένα από τα πιο περιζήτητα μοντέλα στα fashion shows, έχοντας περπατήσει ήδη στα catwalks των Burberry, Hermès, Chanel, Thakoon, Cacharel και Saint Laurent Paris.

Επιπλέον έχει φωτογραφηθεί για τα πιο σημαντικά περιοδικά μόδας σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και των Numerò και Love Magazine, από διάσημους φωτογράφους όπως ο Patrick Demarchelier και o Tim Walker.

Εκτός από όμορφη και επιτυχημένη, η Edie σπουδάζει στο  Courtauld Institute of Art ιστορία τέχνης και δηλώνει πως όταν η καριέρα της στο modelling τελειώσει,  σκοπεύει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τις σπουδές της, καθώς αγαπούσε την τέχνη από παιδί.

Διαβάστε ακόμα: Red carpet – Ποιους είδαμε στα British Fashion Awards και Τι έγινε στα British Fashion Awards