Παιδικά παπούτσια – Πώς να επιλέξουμε παπούτσια για τα παιδιά μας;

Η ανάπτυξη των παιδιών είναι μια συνεχής διαδικασία και μεγαλύτερο ρόλο σ’ αυτήν παίζει η κίνησή τους. Η μειωμένη δραστηριότητά τους συνήθως προέρχεται από την ταλαιπωρία που μπορεί να τους προκαλούν τα παπούτσια τους. Οι εταιρείες πλέον δημιουργούν καινοτόμα σχέδια με άνετα πέλματα και σόλες.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε και το ρόλο του γονέα στην επιλογή των ενδυμάτων και των υποδημάτων, επειδή ο γονέας είναι εκείνος που αποφασίζει ποιο μέγεθος είναι κατάλληλο για το παιδί του.

Για αυτόν τον λόγο, σήμερα αποφασίσαμε να σας δώσουμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν, όταν πρέπει να επιλέξετε παιδικά παπούτσια, ώστε να είστε σίγουροι για την ανάπτυξη, την κινητικότητα και τη δραστηριότητα του παιδιού σας όλη την ημέρα.

Πώς να επιλέξουμε κατάλληλα παπούτσια για τα κορίτσια;

Ακόμα από πολύ μικρή ηλικία, τα κορίτσια δείχνουν τις προτιμήσεις τους και επιλέγουν πάντα παπούτσια όχι επειδή τους είναι άνετα, αλλά επειδή φαίνονται όμορφα. Αλλά οι γονείς είναι αυτοί που πρέπει να παρακολουθούν αυστηρά για την καταλληλόλητα των παπουτσιών που αγοράζουν. Εκτός από την εμφάνιση των παπουτσιών, όπως έχει ήδη καταστεί σαφές, πρέπει να μεριμνήσουμε να επιλέξουμε το κατάλληλο μέγεθος. Αλλά πώς γίνεται αυτό;

Ένας τρόπος είναι να βάλετε το παιδί να φορέσει τα παπούτσια και να το παρακαλέσετε να σηκώσει τα δάχτυλά του προς τα πάνω. Εάν καταφέρετε να τα αισθανθείτε με λίγη πίεση και θεωρήσετε ότι υπάρχει αρκετός χώρος μπροστά, τότε σίγουρα το παιδί θα μπορεί να φορέσει το ανάλογο ζευγάρι τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν. Ωστόσο, εάν δείτε ότι δεν υπάρχει χώρος είναι καλύτερα να επιλέξετε μεγαλύτερα με ένα ή δύο νούμερα παπούτσια για να είστε βέβαιοι ότι όλα θα πάνε καλά.

Η εμφάνιση των παπουτσιών εδώ είναι πολύ σπουδαίο πράγμα. Επιλέξτε παπούτσια με φωτεινά χρώματα και διάφορα διακοσμητικά στοιχεία για να προσελκύσετε την προσοχή των παιδιών. Τα κορίτσια μπορούν και να μην βγάλουν τα παπούτσια τους όλη την ημέρα εάν αισθάνονται σαν πριγκίπισσες. Αυτό σίγουρα θα τους ενθάρρυνε να κινηθούν πολύ περισσότερο.

Πως να επιλέξουμε κατάλληλα παπούτσια για τα αγόρια;

Εδώ δεν ενδιαφερόμαστε τόσο πολύ για την εμφάνιση, όσο για την ποιότητα και κατά πόσο γερά είναι τα παπούτσια. Η αγάπη των αγοριών για το ποδόσφαιρο είναι πασίγνωστη και τα παπούτσια χαμηλής ποιότητας βρίσκουν γρήγορα το τέλος τους μετά από μερικά ματς.

Ακριβώς για το λόγο αυτό θα αναφέρουμε εδώ έναν τρόπο για να επιλέξετε το κατάλληλο για παιδί σας μέγεθος. Μετρήστε πρώτα τις πατούσες του, μετά συγκρίνετε τα εκατοστά με τα δεδομένα στους πίνακες που δίνονται ως οδηγός και στη συνέχεια μετρήστε και τα ίδια τα παπούτσια. Αυτό θα σας διευκολύνει να βρείτε το κατάλληλο μέγεθος.

Για να επιλέξετε παπούτσια καλής ποιότητας, σας συμβουλεύουμε να επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://www.epapoutsia.gr/paidika/agori.html, όπου θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία διαφόρων σχεδίων σε προσιτές τιμές.

Τα παιδιά σας αξίζουν τα καλύτερα παπούτσια και δεν πρέπει να κάνετε συμβιβασμούς πάνω στο θέμα αυτό, καθώς η μη σωστή επιλογή μπορεί να επηρεάσει τη φυσική ανάπτυξή τους μακροπρόθεσμα. Φροντίστε για την δραστηριότητά τους από τώρα!