Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το Met Gala 2019

Instagram @metgala2019_

Κάθε χρόνο, ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα events για τη μόδα είναι το ετήσιο φιλανθρωπικό Met Gala που πραγματοποιείται στο Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης. Το λαμπερό fashion event που πλέον έχει γίνει θεσμός, διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1946, ενώ από τότε και κάθε χρόνο συγκεντρώνει στο κόκκινο χαλί τα κορυφαία ονόματα από τη βιομηχανία της μόδας και τους θεάματος, και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και φέτος. Η λίστα με τους καλεσμένους βέβαια δεν είναι κάθε χρόνο η ίδια.

Πέρσι το θέμα της βραδιάς ήταν η σχέση ανάμεσα στη μόδα και την καθολική εκκλησία και οι δημιουργίες που είδαμε στο red carpet μας θύμισαν  μια κινητή έκθεση με έργα τέχνης. Το θέμα του Met Gala για το 2019 είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό. Και ετοιμάζεται να γράψει τη δική του σελίδα στην ιστορία της μόδας.

Όπως ανακοίνωσε το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, το θέμα της έκθεσης κοστουμιών για το 2019, θα είναι το “Camp”. Όχι, όμως το camp με την έννοια της κατασκήνωσης, αλλά ως η μόδα στην υπερβολή της. Σύμφωνα με τους New York Times, η έκθεση του Μητροπολιτικού Μουσείου έχει εμπνευστεί από το δοκίμιο της Susan Sontag από το 1964 που ορίζει το camp ως «αγάπη για το αφύσικο, για την ένταση και την υπερβολή»

Οικοδεσπότες του Met Gala 2019 θα είναι η εκρηκτική Lady Gaga και ο τραγουδιστής Harry Styles, ενώ η εκδήλωση θα χρηματοδοτηθεί από τον παγκοσμίου φήμης οίκο μόδας Gucci. Μάλιστα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, Alessandro Michele, μαζί με τη διάσημη τενίστρια Serena Williams θα έχουν ενεργό ρόλο στην εκδήλωση.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram