Οι έντονες βάτες κάνουν comeback από τα ‘80s και η Hailey Bieber είναι η πιο θερμή υποστηρίκτρια τους

@stylememaeve

Η μεγαλύτερη τάση των 80s, μετά το έντονο με χρώμα μακιγιάζ και την περμανάντ, οι βάτες, επιστρέφουν δυναμικά και απ’ ότι φαίνεται θα μείνουν. Μεγάλοι οίκοι μόδας, όπως Balenciaga και Balmain, έχουν επενδύσει στο συγκεκριμένο trend που δείχνει να έχει αρκετούς υποστηρικτές, με μεγαλύτερη την Hailey Bieber.

Το μοντέλο ακολουθεί την τάση με συνέπεια καθώς όλες τις οι εμφανίσεις, κυρίως οι χειμερινές, περιλαμβάνουν τουλάχιστον ένα piece με έντονες βάτες. Τα oversized παλτό και σακάκια με έντονα shoulder pads είναι κομμάτια που η Hailey λατρεύει.

@vogue.fr

Το ερώτημα είναι, μπορούν όλοι να φορέσουν το συγκεκριμένο trend; Δυστυχώς η απάντηση είναι όχι. Οι βάτες εκτός από μόδα εξυπηρετούν και έναν σκοπό και αυτός δεν είναι άλλος από το να δημιουργήσουν μια ισορροπημένη εικόνα με σωστές αναλογίες. Σωματότυποι με στενούς ώμους ή πολύ αδύνατες σιλουέτες χωρίς καμπύλες είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι για ρούχα με έντονες βάτες. Επίσης τα σώματα-μήλα μπορούν άνετα να φορέσουν βάτες ώστε να φανεί η μέση και να δημιουργηθεί μια πιο «σωστή» εικόνα.

Αν αvήκετε στους τύπους που διαθέτουν ανοιχτές πλάτες και ώμους, αποφύγετε το trend. Θα προσθέσετε όγκο σε ένα σημείο του σώματος που δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω. Το trick είναι η ισορροπία.

@missguided.co.uk