Ο Pierpaolo Piccioli αποχαιρετά μία από τις “χρυσές” μοδίστρες του Maison Valentino με τον πιο συγκινητικό τρόπο

Courtesy of Pierpaolo Piccioli

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Maison Valentino, Pierpaolo Piccioli, μάς συγκίνησε όλους με μία πρόσφατη ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, προς τιμήν της Elide Morelli, πολύτιμο μέλος του atelier και της οικογένειας του Valentino, η οποία μετά από 53 ολόκληρα χρόνια καριέρας και πολύτιμης εργασίας στο πλευρό του ιταλικού οίκου, συνταξιοδοτήθηκε.

“Elide. Υπάρχουν άνθρωποι που με έμαθαν πολλά και υπάρχουν άνθρωποι που με έκαναν να νιώσω πολλά. Η Elide κατάφερε να κάνει και τα δύο. Μου δίδαξε ότι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα, γιατί αυτός που δεν λέει όχι είναι αυτός που αναζητά λύσεις, είναι αυτός που λύνει τα παζλ από υφάσματα, ραφές και διαστάσεις. Η Elide ήξερε πώς να μεταφράζει τα όνειρά μου και το χαμόγελό της ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά για μένα, αλλά και για όσους είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί της.

Το post του Pierpaolo Piccioli ως ένδειξη υποστήριξης της LGBTQIA κοινότητας.

Η Elide είναι μοντέρνα. Εκείνοι που κάνουν haute couture δεν ακολουθούν σχέδια σε χαρτί και μοτίβα, αλλά σε βάζουν να επαναπροσδιορίσεις την οπτική σου και να ξεκινήσεις από την αρχή, από έναν κενό καμβά κι ένα μανεκέν, και ξεκινώντας από αυτό, χωρίς διανοητικές κατασκευές ή προηγούμενες σκέψεις ανακαλύπτεις το νεωτερισμό. Η Elide με έκανε να νιώθω σαν δημιουργός haute couture, μου έδωσε την ευκαιρία να αναπτυχθώ, να μάθω και να ονειρεύομαι κάθε μέρα. Μου αρέσει να λέω στους ανθρώπους που εργάζονται μαζί μου τι έχω στο μυαλό μου και όταν κάνουμε πρόβες δεν τους ζητάω να αφαιρέσουν μία ίντσα εδώ κι ένα χιλιοστό εκεί. Μοιράζομαι αυτό που βλέπω και λέω το συναίσθημα που πρέπει να γεννά ένα φόρεμα. Η Elide ήταν σε θέση να καταλάβει όλα αυτά τα συναισθήματα, ακούει και μετά τελειώνει τις προτάσεις της, καθώς συζητάμε, γιατί έχει ήδη καταλάβει τα πάντα.

Η εντυπωσιακή κολεξιόν του Valentino, εμπνευσμένη από τις μπαλαρίνες

Η συνεισφορά της ήταν τεράστια, όπως και τα μαθήματα που έδωσε σε όλους, οι οποίοι θα είναι σε θέση να τα κάνουν όλα καλύτερα από πριν, γιατί ήταν εκείνη που τους είπε πώς να το κάνουν, πώς να κάνουν τα πράγματα σωστά, γιατί έτσι είναι η Couture.

Σήμερα μετά από 53 χρόνια καριέρας η Elide ξεκινάει μια νέα ζωή και θα ήθελα να την ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου. Η Elide είναι από τη Ρώμη και κάθε φορά που προφέρει το σιφόν ‘siffo’, το ύφασμα μού φαίνεται πιο όμορφο και πιο ελαφρύ. Ευχαριστώ Elide , σε αγαπάμε”.

Μία υπέροχη αφιέρωση σε μία από τις αφανείς ηρωίδες της μόδας, μία κορυφαία δημιουργό που κρύβεται πίσω από τα εκπληκτικά έργα τέχνης που απολαμβάνουμε στις πασαρέλες. Έργα τέχνης που ολοκληρώνονται μετά από ατελείωτες ώρες σκληρής δουλειάς στα χέρια ταλαντούχων ανθρώπων που στέκονται πίσω από τα φώτα, μιλώντας με τις δημιουργίες τους.