Ο οίκος Versace κυκλοφόρησε capsule συλλογή Pride 2020

Instagram @versace

Η Ντονατέλα Βερσάτσε δείχνει πάλι την υποστήριξή της στην κοινότητα LGBTQ με την κυκλοφορία της συλλογής Versace X Pride 2020.

Γιορτάζοντας τον Μήνα Υπερηφάνειας, η capsule συλλογή περιορισμένης έκδοσης θα περιλαμβάνει T-shirts, μαγιό, εσώρουχα, καθώς και αξεσουάρ, όπως καπέλα και κάλτσες, όλα σε μαύρο χρώμα και διακοσμημένα με το λογότυπο Versace και ρίγες σε παλέτα με τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Ένα μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις της συλλογής, η οποία θα είναι διαθέσιμη από αυτόν τον μήνα στα καταστήματα Versace, καθώς και από την ιστοσελίδα του brand, θα διατεθεί σε δύο οργανώσεις που επικεντρώνονται στη διαμόρφωση ενός κόσμου ισότιμου, χωρίς αποκλεισμούς.

Στις ΗΠΑ, ο ιταλικός οίκος μόδας Versace επέλεξε την οργάνωση Pride Live, η οποία πέρυσι ανακήρυξε τη Ντονατέλα Βερσάτσε πρέσβειρα του Στόουνγουολ. Οι δωρεές του 2020 θα βοηθήσουν οργάνωση να ενισχύσει τα τρέχοντα πρόκτζεκ που αναπτύχθηκαν με μια σειρά από συλλόγους, συμπεριλαμβανομένων των Trans Lifeline, TransLatin @ Coalition, Brave Space Alliance και The Ally Coalition, καθώς και για τη χρηματοδότηση της ανανέωσης της πλατφόρμας δωρεών του οργανισμού για να γίνει περισσότερο αποτελεσματικός.

Στην Ευρώπη θα στηριχθεί η Arcigay η οποία ιδρύθηκε το 1985 στην Ιταλία και είναι η μεγαλύτερη μη κερδοσκοπική οργάνωση της κοινότητας LGBTI σε αριθμό μελών και εθελοντών.

Η Εξέγερση του Στόουνγουολ, αναφερόμενη και ως «Ταραχές του Στόουνγουολ», ήταν μια σειρά από αυθόρμητες, βίαιες διαδηλώσεις από τα μέλη της ομοφυλοφιλικής (ΛΟΑΤ) κοινότητας εναντίον μιας επιδρομής της αστυνομίας, που πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιουνίου 1969, στο Στόουνγουολ Ιν, που βρίσκεται στο Γκρίνουιτς Βίλατζ, γειτονιά του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη,

«Πάντα υποστήριζα σθεναρά τα δικαιώματα της κοινότητας LGBTQ +», δήλωσε η Ντονατέλα Βερσάτσε πέρυσι, όταν ανακηρύχθηκε πρέσβειρα του Στόουνγουολ.