Ο οίκος Chanel ανακοίνωσε την ακύρωση του fashion show του στην Κίνα λόγω κορονοϊού

Instagram @chanelofficial

Μία από τις μεγαλύτερες κρίσης φαίνεται πως περνά η Κίνα λόγω της επιδημίας που έχει ξεσπάσει στην χώρα με τον κορονοϊό. Εκτός από τους 1.600 ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους όμως, υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση στην οικονομία της χώρας, καθώς πολλές εταιρείες έχουν σταματήσει τις παραγωγές τους στην χώρα καθώς υπάρχει φόβος για τον ιό.

Πρόσφατα μάλιστα, ο οίκος Chanel ανακοίνωσε πως θα αναβάλει το Métiers d’Art show του, το οποίο είχε προγραμματιστεί να γίνει στο Πεκίνο τον Μάιο του 2020 λόγω του φόβου και της αβεβαιότητας που υπάρχει με τον θανατηφόρο ιό.

Όπως δήλωσε μάλιστα η εκπρόσωπος του γαλλικού οίκου «Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση και ακολουθώντας την καθοδήγηση των κινεζικών αρχών, η Chanel αποφάσισε να αναβάλει την προγραμματισμένη  Métiers d’Art επίδειξη τον Μάιο στο Πεκίνο για να την πραγματοποιήσει σε μια μεταγενέστερη και πιο κατάλληλη στιγμή. Ο οίκος Chanel παρακολουθεί την κατάσταση. Η προτεταιότητα του οίκου είναι η υγεία τόσο της ομάδας όσο των πελατών της».

Η συγκεκριμένη Métiers d’Art συλλογή είχε παρουσιαστεί τον Δεκέμβριο στο Grand Palais του Παρισιού και είχε προγραμματιστεί να επαναληφθεί στο Πεκίνο και το Λονδίνο.