Ο οίκος Chanel ακύρωσε τα fashion shows του στο Κάπρι και το Λονδίνο

Instagram @chanelofficial

Ο πλανήτης μας αντιμετωπίζει μία τεράστια πρόκληση, μία πανδημία με κάθε κράτος να παίρνει τα δικά του μέτρα ασφαλείας για τους κατοίκους. Από αυτό βέβαια δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι οίκοι μόδας που μετά από τα fashion weeks που ήταν αρκετά επεισοδιακά, ακυρώνουν ο ένας μετά τον άλλον την παρουσίαση των Cruise συλλογών τους.

Μετά τον οίκο Gucci, ο γαλλικός οίκος Chanel ανακοίνωσε την ακύρωση δύο προγραμματισμένων επιδείξεων που θα γινόντουσαν στο Κάπρι και στο Λονδίνο. Η ανακοίνωση αυτή, αν και αναμενόμενη, προκαλεί τεράστια ερωτηματικά για το μέλλον της βιομηχανίας της μόδας.

Η παρουσίαση της Cruise συλλογής του οίκου ήταν προγραμματισμένη για τις  7 Μαΐου 2020 στο Κάπρι με το θέαμα να ήταν το λιγότερο εντυπωσιακό και μοναδικό.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκαναν οι αρμόδιοι του οίκου «Πρωταρχικό μέλημα μας είναι η υγεία και η ευημερία των ομάδων και των επισκεπτών μας. Ο οίκος  Chanel εξετάζει εναλλακτικούς τρόπους παρουσίασης της συλλογής της στο Κάπρι σε μεταγενέστερη ημερομηνία και σε διαφορετική μορφή».

«Ο οίκος Chanel παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της επιδημίας του Covid-19 προκειμένου να διασφαλίσει την προστασία όλων των ομάδων της καθώς και των συνεργατών και των πελατών της σε όλο τον κόσμο και έχει θέσει σε εφαρμογή όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα σύμφωνα με τις συστάσεις τοπικών και παγκόσμιων υγειονομικών αρχών. Αυτή η κατάσταση, που εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς, απαιτεί μια ακριβή προσέγγιση που λαμβάνει υπόψη τους τοπικούς κανονισμούς και η Chanel δεσμεύεται πλήρως να προστατεύσει κάθε εργαζόμενο και συνεργάτη οπουδήποτε η εταιρεία δραστηριοποιείται».

Εκτός από την Cruise συλλογή, ο οίκος ακύρωσε και το Métiers d’art fashion show, το οποίο είχε προγραμματιστεί να παρουσιαστεί 4 Ιουνίου στο Λονδίνο.