Ο Οίκος Gucci ζήτησε να πραγματοποιηθεί η επόμενη επίδειξή του στην Αθήνα

Επιτέλους. Όσοι ασχολούνται με τη μόδα περίμεναν καιρό κάτι τέτοιο να συμβεί στην Αθήνα και να που υπάρχει πιθανότητα να πραγματοποιηθεί. Ο οίκος Gucci ζήτησε άδεια από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο της Ελλάδας γιανα παρουσιάσει το επόμενο fashion show του στον Παρθενώνα.

Η πρόταση αναμένεται να συζητηθεί αύριο, Τρίτη 14 Φεβρουαρίου ενώ το show έχει προβλεφθεί για την 1η Ιουνίου 2017. Το αίτημα του οίκου κατατέθηκε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών και συμπληρωματικά ζητά και την χορήγηση άδειας για την κινηματογράφηση της επίδειξης.

gu94_gucci_cruise_pr-cropped_300dpi_17jpgΣύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση της ΕΦΑ Αθηνών προς το Συμβούλιο είναι αρνητική, διότι ο χαρακτήρας και η σπουδαιότητα του μνημείου δεν επιτρέπουν την παραχώρησή του για εκδηλώσεις. Το θέμα θα μπορούσε να έχει λήξει σε επίπεδο Εφορείας, όμως οι διοργανωτές ζήτησαν να συζητηθεί και στο ανώτατο γνωμοδοτικό όργανο του ΥΠΠΟΑ.

Ετσι, αύριο Τρίτη, τα μέλη του ΚΑΣ καλούνται να συζητήσουν επί της πρότασης μαζί με την υπουργό Πολιτισμού, η οποία έχει τον τελευταίο λόγο. Στελέχη της αρχαιολογικής υπηρεσίας επισημαίνουν πως «η πρόταση αφορά σε ένα κανονικότατο ντεφιλέ, με πασαρέλα και μουσική».

Πάντως ο Οίκος Gucci περνάει μία από τις καλύτερες -εμπορικά- εποχές του οπότε καλό θα ήταν να βρεθεί μια μέση λύση που ναι μεν δεν θα προσβάλλει το μνημείο αλλά θα βοηθήσει και τον ελληνικό τουρισμό αναδεικνύοντας  τις ομορφιές της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης:

Κι όμως, η Chrissy Teigen έκοψε μόνη τα μαλλιά της πριν τα Grammy Awards