Ο Γιώργος Λάνθιμος δημιούργησε ένα σουρεάλ βιβλίο για τον οίκο Gucci

Instagram @gucci

Κάνοντας μία αναδρομή στην ιστορία του ιταλικού οίκου Gucci, μπορούμε να συμπεράνουμε με ευκολία πως η σουρεαλιστική αισθητική βρίσκεται στο DNA του οίκου. Η φιλοσοφία του οίκου έχει ταιριάξει απόλυτα με την αισθητική του Alessandro Michele, ο οποίος έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του οίκου.

Η κλίση του οίκου προς τον σουρεαλισμό αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά με την κυκλοφορά ενός artbook περιορισμένης έκδοσης, το οποίο υπογράφει ο Γιώργος Λάνθιμος. Το τίτλος του βιβλίου είναι Ωοτοκία (Oviparity) και αποδίδεται στον ελληνικό μύθο της Λήδας και του κύκνου. Στο μύθο, η Λήδα παρασύρεται από τον θεό Δία, ο οποίος έχει πάρει τη μορφή ενός κύκνου. Οι δύο τους συνευρίσκονται, η Λήδα κάνει δύο αυγά, τα οποία εκκολάπτονται και έτσι γεννιούνται δύο παιδιά που ανήκουν στην ίδια και τον θεό Δία. Η λέξη Ωοτοκία είναι ένας ζωολογικός όρος που σημαίνει την παραγωγή αυγών από ένα ζώο.

View this post on Instagram

Presenting ‘Ωοτοκία (Oviparity)’ a special limited-edition artbook by @yorgoslanthimos. Inspired by the vision of Creative Director @alessandro_michele, the photographer, film and stage director, producer, and screenwriter has created a provoking portfolio of images for #GucciCruise20, shot at the Leda Gallery of Villa Albani Torlonia in Rome. Distributed by @idea.ltd, the artbook is also available at #GucciGarden in Florence and #GucciWooster in New York. Discover more through link in bio. #AlessandroMichele

A post shared by Gucci (@gucci) on

Η επιλογή του Γιώργου Λάνθιμου φυσικά για αυτό το artbook φυσικά δεν είναι τυχαία. Ο σκηνοθέτης συνηθίζει να παρουσιάζει με σουρεαλισμό τις ιστορίες που διαδραματίζονται στις ταινίες του, δημιουργεί παράξενους και αλλόκοτους κόσμους και χαρακτήρες. Έτσι, η αισθητική του σκηνοθέτη συναντήθηκε για ακόμα μία φορά με το όραμα του creative director του οίκου Gucci και μαζί δημιούργησαν ένα άκρως εντυπωσιακό βιβλίο για την Cruise συλλογή του οίκου για το 2020. Η φωτογράφιση πραγματοποιήθηκε στη Gallerie leda της Villa Albani Torlonia στη Ρώμη.