Ο Demna Gvasalia αποχώρησε από τον οίκο μόδας Vetemens
Instagram @demnagvasaliadaily

Ο γεωργιανής καταγωγής σχεδιαστής μόδας, Demna Gvasalia, ο οποίος είχε ιδρύσει πριν από πέντε χρόνια μαζί με τον αδερφό του τον οίκο Vetements με έδρα την Ζυρίχη, ανακοίνωσε την αποχώριση του από τον οίκο. Ο Head Designer του οίκου ανακοίνωση την αποχώριση του αρχικά μέσω του WWD και ο λόγος αυτής είναι πως θα ήθελε να επιδιώξει νέα εγχειρήματα και συγκεκριμένα φαίνεται πως θα αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του οίκου Balenciaga, το show του οποίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού.

Ο Demna Gvasalia μάλιστα στην επίσημη δήλωση του υποστήριξε: « Ξεκίνησα τη Vetements γιατί είχα βαρεθεί τη μόδα και ενάντια σε όλες τις πιθανότητες η μόδα άλλαξε μία για πάντα από τότε που ο οίκος έκανε την εμφάνιση του ενώ άνοιξε μια νέα πόρτα για τόσους πολλούς ανθρώπους. Πιστεύω λοιπόν πως έχω ολοκληρώσει την αποστολή μου ως πρωτοπόρος και καινοτόμος σχεδιαστής σε αυτό το εξαιρετικό εμπορικό σήμα και η Vetements έχει ωριμάσει κι έχει γίνει μια εταιρεία η οποία μπορεί να εξελίξει τη δημιουργική της κληρονομιά σε ένα νέο κεφάλαιο από μόνη της».

Την αποχώριση του αδερφού του σχολίασε φυσικά και ο Guram Gvasalia, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλός του οίκου, δηλώνοντας πως  «Η Vetements ήταν πάντα μια συλλογική ομάδα δημιουργικών μυαλών. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε τα όρια ακόμη περισσότερο, σεβόμενοι τους κώδικες και τις αυθεντικές αξίες του εμπορικού σήματος και θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε την ειλικρινή δημιουργικότητα και το γνήσιο ταλέντο. Αυτό που έχει κάνει ο Demna τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα βασικό κεφάλαιο στην ιστορία του οίκου Vetements. Είμαστε πολύ ευγνώμονες σε αυτόν γιατί συνέβαλε στη μεγάλη δυναμική του οίκου».

Όπως φαίνεται ο οίκος ξεκινά να γράφει μία νέα σελίδα στην πορεία του στη μόδα και αυτό που μένει είναι να δούμε ποιος σχεδιαστής θα είναι ο διάδοχος του Demna Gvasalia.

https://www.instagram.com/p/B2XPPwyoYza/

https://www.instagram.com/p/B1_QRtZoiOq/

https://www.instagram.com/p/B1ia73XID94/

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα