Μόδα “Made in USA” σε δημοπρασία του CFDA και του Sotheby’s
Οι Steven Kolb, Thom Browne και Anna Wintour φωτογραφίζονται τη βραδιά της εκδήλωσης
Οι Steven Kolb, Thom Browne και Anna Wintour φωτογραφίζονται τη βραδιά της δημοπρασίας. Credit: cfda/ instagram

Τι προσδιορίζει περισσότερο το αμερικανικό στιλ; Την απάντηση έδωσε η δημοπρασία του Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (CFDA) και του οίκου Sotheby’s!

Ο τίτλος της ήταν “CFDA: Defining American Style” και περιελάμβανε μερικές από τις πιο εμβληματικές, εντυπωσιακές εμφανίσεις στην ιστορία της αμερικανικής μόδας. Πάρτε για παράδειγμα, το κόκκινο φόρεμα Liberty Dress, που η Norma Kamali έφτιαξε custom made για την έκθεση “The Embellishment of the Statue of Liberty”. Ή το κοστούμι του Michael Kors που φορούσε η Nicole Kidman στην καμπάνια “We Make Movies Better” στα AMC Theatres.

Μαθήματα αμερικανικής ιστορίας (μόδας)

Η εξαιρετικά επιμελημένη δημοπρασία περιελάμβανε 37 κομμάτια που συνθέτουν δυναμικά την ιστορία της αμερικανικής μόδας από τους James Galanos, Pauline Trigère, Bob Mackie και Patrick Kelly μέχρι τους Mary McFadden, Ralph Rucci, Ralph Lauren, Donna Karan και Calvin Klein και τους Altuzarra και Proenza Schouler.

«Όταν σκέφτεστε την αμερικανική τέχνη και μόδα, σκεφτείτε τις απίστευτες ιστορίες που οι άνθρωποι αφηγούνται εδώ… και την ποικιλομορφία στην αφήγηση ιστοριών που δεν προσφέρει πουθενά αλλού στον κόσμο… αυτό είναι που θα δείτε στα κομμάτια που έχει επιλέξει κάθε σχεδιαστής… το εύρος της δημιουργικότητας που συμβαίνει εδώ στην Αμερική», είχε αναφέρει σχετικά ο πρόεδρος του CFDA, Thom Browne.

Όλα τα έσοδα (η δημοπρασία τελείωσε στις 23/1/24) πήγαν στο CFDA. Το ίδρυμα χρηματοδοτεί τις υποτροφίες CFDA και την επιχειρηματική καθοδήγηση για την καλλιέργεια της επόμενης γενιάς της αμερικανικής μόδας.

Το εμβληματικό κόκκινο φόρεμα της Norma Kamali. Credit: cfda/instagram.

Δείτε τον online κατάλογο

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα