Μεθοδικό Ντύσιμο: Αυτή είναι η νέα τάση στο κόκκινο χαλί
Η Zendaya με tenniscore look
Credit: Challengersmovie/Instagram

Άραγε μπορείτε να μαντέψετε για ποιο trend μιλάμε;

Η εποχή του μεθοδικού ντυσίματος ή του “Method Dressing”, όπως είναι ευρέως γνωστό, φέρνει μια νέα διάσταση στην τέχνη του red carpet ντυσίματος. Σύμφωνα με αυτή την τεχνική οι ηθοποιοί βγαίνουν στο κόκκινο χαλί με δημιουργίες εναρμονισμένες με την αισθητική και τα θεματικά στοιχεία των ταινιών τους. Είναι σα να μπαίνουν τόσο πολύ στο πετσί του ρόλου που επιλέγουν ρούχα που παραπέμπουν στον φανταστικό τους χαρακτήρα!

Τι είναι το “Method Dressing”;

Στον κόσμο της υποκριτικής, το “method acting” είναι μια τεχνική που ο ηθοποιός ενσαρκώνει τον χαρακτήρα του με βάση τη μελέτη και τη βιωματική εμπειρία. Το “method dressing” υπακούει σε μια ανάλογη λογική. Με τους ηθοποιούς να ενσωματώνουν την αισθητική και τα θεματικά στοιχεία των ρόλων τους στις επίσημες εμφανίσεις τους.

Η εξέλιξη του κόκκινου χαλιού: Από την κλασική στιλιστική επιλογή στην κινηματογραφική προσέγγιση

Για δεκαετίες, οι ηθοποιοί ντυνόντουσαν για τα βραβεία και τα κόκκινα χαλιά όπως τους πρόσταζε η διάθεση της στιγμής. Ωστόσο, με την έλευση του “method dressing”, οι επιλογές ντυσίματος δείχνουν πιο συνδεδεμένες με τους ρόλους και τις ιστορίες τους στη μεγάλη οθόνη.

Για τους ηθοποιούς, το “method dressing” δεν είναι απλώς μια μόδα. Είναι ένας τρόπος να εκφράσουν την ταυτότητά τους μέσω του ντυσίματος και να εμπλακούν βαθύτερα με το κοινό τους, ενισχύοντας την ζήτησή τους στην οθόνη και δημιουργώντας συναρπαστικές και ενδιαφέρουσες εμφανίσεις. Με λίγα λόγια, κάνουν το ντύσιμο μέρος της προώθησης.

Ο «αναβάθμιση» του στιλίστα

Οι στιλίστες παίζουν έναν κρίσιμο ρόλο στην επιτυχία του “method dressing”. Από την ανάλυση των χαρακτηριστικών του ρόλου έως την επιλογή και την ενσωμάτωση κατάλληλων ενδυμάτων, δημιουργούν για τους ηθοποιούς μια ολοκληρωμένη εικόνα που αναδεικνύει τον χαρακτήρα και την αισθητική της ταινίας τους.

Από τη Margot Robbie που ενσαρκώνει την Barbie στην Zendaya που αναβιώνει την αισθητική του Dune στο κόκκινο χαλί, οι ηθοποιοί είναι πλέον ήρωες. Το ντύσιμό τους μιλάει για τους ρόλους τους και τις ιστορίες που θέλουν να πουν στο κοινό τους.

Αυτό το νέο φαινόμενο του “method dressing” δεν είναι μόνο μια τάση στη μόδα. Αλλά μια εξέλιξη στην τέχνη του ντυσίματος που αποδεικνύει πως η τέχνη και η ψυχολογία τελικά συνυπάρχουν και… ανεβάζουν τα νούμερα τηλεθέασης!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα