Μας ρωτήσατε: «Πώς μπορώ να καθαρίσω τα σουέντ ρούχα και αξεσουάρ μου;»

Αυτή τη σεζόν που διανύουμε, και απ΄ότι φαίνεται και για πολλές από τις επόμενες που έρχονται, το σουέντ είναι τάση. Τείνει να αντικαταστήσει το κλασικό πλέον δέρμα, το οποίο φορέσαμε περισσότερο από οτιδήποτε τα τελευταία χρόνια. Μπορεί λοιπόν να είναι πολύ stylish και ωραίο, το κακό με το σουέντ είναι όμως πως λερώνεται εύκολα και καθαρίζει δύσκολα, σε αντίθεση με το απλό δέρμα, πάνω στο οποίο είναι σχεδόν αδύνατο να δημιουργηθούν λεκέδες και σημάδια.

Θα σας απογοητεύσουμε λέγοντάς σας ότι ο τρόπος για να διατηρήσετε τα σουέντ ρούχα και αξεσουάρ σας αψεγάδιαστα είναι να τα προσέχετε σαν τα μάτια σας, καθώς κανένας λεκές δε φεύγει για πάντα από πάνω τους, εκτός αν είστε πολύ τυχερή. Παρόλα αυτά μπορείτε να βελτιώσετε την κατάσταση. Όταν μιλάμε για συνθετικό σουέντ τα πράγματα είναι σαφώς πιο εύκολα, καθώς μπορείτε να το πλύνετε και απλώς να προσέξετε τη θερμοκρασία και το απορρυπαντικό που θα επιλέξετε. Το αληθινό σουέντ καθαρίζεται πιο δύκολα. Κάτι που μπορείτε να κάνετε, είναι να «ξύσετε» ελαφρώς την επιφάνειά του προκειμένου να ξεκολλήσουν τυχόν ξεραμένοι λεκέδες. Επίσης το απαλό τρίψιμο με ένα μωρομάντηλο μπορεί να βοηθήσει. Τέλος το πιο αποτελεσματικό trick που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι η γόμα, η κλασική γόμα που είχαμε όλοι στο σχολείο. Σβήνει από την επιφάνεια του σουέντ σχεδόν όλους τους λεκέδες και αφήνει ελάχιστα υπολείμματα. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι πως η γόμα που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι λευκή γιατί είναι πολύ πιθανό να χρωματίσει το ρούχο ή το αξεσουάρ το οποίο θα προσπαθήσετε να καθαρίσετε.

Σε κάθε περίπτωση μην αφήνετε να λερωθούν πολύ για να τα καθαρίσετε και αν είναι δυνατόν μην αφήνετε να περάσει ώρα από τη στιγμή που θα δημιουργηθεί ο λεκές μέχρι το καθάρισμα.

Διαβάστε ακόμα:

Best of: Δείτε τα καλύτερα θέματα του InStyle.gr για αυτήν την εβδομάδα

Ποια από τα ρούχα που ήδη έχετε είναι κατάλληλα για να πάτε προσκεκλημένη σε γάμο;

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram