Βασίλισσα Ελισσάβετ: Τα πιο iconic κοσμήματα από την αμύθητη συλλογή της
Credit: The Royal Family/Instagram

Τεράστια η περιουσία που αφήνει πίσω της η βασίλισσα Ελισσάβετ κι ακόμα μεγαλύτερη η συλλογή κοσμημάτων, την οποία ακόμα αναρωτιόμαστε ποια θα την κληρονομήσει. Από τιάρες αμύθητης αξίας και συμβολικά κοσμήματα, τα οποία και η ίδια κληρονόμησε από προκατόχους της όπως η βασίλισσα Mary, μέχρι το πολυπόθητο στέμμα αλλά και άλλα πιο διακριτικά κομμάτια που στόλισαν τα looks της μακροβιότερης μονάρχη, παίζοντας τον διπλωματικό τους ρόλο. Μια συλλογή, η οποία θα συνεχίσει να ζει και ύστερα το πέρας της Ελισσάβετ και να φοριέται από κάποια άλλη βασιλική φιγούρα της Βρετανίας. 

Το κολιέ με τις πέρλες και τα σκουλαρίκια της Queen Mary

Κάθε φορά που η βασίλισσα Ελισσάβετ έρχεται στο μυαλό μας, η εικόνα της συνοδεύεται από τα συγκεκριμένα κοσμήματα, τα οποία κληρονόμησε από τους παππούδες της και δεν αποχωρίστηκε ποτέ. Μάλιστα, φήμες λένε πως η Βασίλισσα λάτρευε τόσο πολύ το συγκεκριμένο σχέδιο του κολιέ που το είχε στη συλλογή της εις τριπλούν! Το ένα ήταν δώρο του παππού της King George III, το άλλο από τον Εμίρη του Κατάρ και το τελευταίο λέγεται πως η ίδια ζήτησε να της το φτιάξουν σε περίπτωση που χάσει τα προηγούμενα. 

Credit: The Royal Family/Instagram

Τα κοσμήματα της Στέψης

Έτσι έχουν μείνει στην ιστορία τα κοσμήματα που φορούσε η μονάρχης στη δική της στέψη, στις 2 Ιουνίου του 1953. Το πολυπόθητο στέμμα που στολίζει το κεφάλι της είναι το στέμμα του St. Edward, το οποίο σχεδιάστηκε για τον Κάρολο τον δεύτερο το 1661 και το οποίο, αποτέλεσε μέρος της στέψης από τότε μέχρι και σήμερα, όπως και το σκήπτρο Sovereign’s και η σφαίρα, τα οποία η βασίλισσα κρατάει στα χέρια της.   

Credit: The Royal Family/Instagram

Η Fringe Tiara της Queen Mary

Ένα μοναδικό κομμάτι, το οποίο στόλισε το κεφάλι της βασίλισσας σε μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής της. Στις 20 Νοεμβρίου λοιπόν, του 1947 η Ελισσάβετ παντρεύτηκε τον αγαπημένο της Φίλιππο, φορώντας την τιάρα, η οποία ανήκε στη συλλογή της βασίλισσας Βικτώριας.

Photo by © Hulton-Deutsch Collection/CORBIS/Corbis via Getty Images

Το διάδημα της Στέψης

Ένα στέμμα με τα 1.333 διαμάντια και τις 169 πέρλες, το οποίο δημιουργήθηκε για τον King George IV το 1820 και παρέμεινε στη βασιλική συλλογή έκτοτε. Η βασίλισσα το φόρεσε ουκ ολίγες φορές μέσα στα 70 χρόνια της βασιλείας της, ενώ η παράδοση λέει πως τώρα το διάδημα οφείλει να φορεθεί από την Camilla στην επερχόμενη στέψη του συζύγου της! 

Credit: The Royal Family/Instagram

Η καρφίτσα της Queen Mother με το καναδικό φύλλο

Το κόσμημα που φορέθηκε τουλάχιστον δύο φορές από τη βασίλισσα, μία σε καναδικό εορτασμό στην πρεσβεία του Καναδά στο Λονδίνο και μία σε επίσκεψη της ίδιας στη χώρα, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τις παραδόσεις και τη σημαία του τόπου. Ένα trick, το οποίο δεν λειτούργησε μόνο ως στοιχείο styling, αλλά και ως διπλωματικό κόλπο για να… καλοπιάσει κατά κάποιον τρόπο τους συμμάχους της. Μόδα με σκοπό!  

Credit: Royalty Crown/Instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα